Program


Lukács Ervin-bérlet 3. - vezényel: Ton Koopman

Lukács Ervin-bérlet 3. - vezényel: Ton Koopman

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 7. péntek, 19:30

MOZART: Esz-dúr szimfónia K. 132
HAYDN: Esz-dúr trombitaverseny
BEETHOVEN: II. szimfónia (D-dúr), op. 36

Tarkövi Gábor – trombita
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Ton Koopman

Bécsi klasszikus mesterek, világhírű előadók

Hangversenyünket a közreműködők személye teszi különlegessé. Ton Koopman holland orgonaművész és karmester a régizene hiteles megszólaltatását célul kitűző mozgalom egyik, világszerte legismertebb vezéralakja. Tarkövi Gábor a Berlini Filharmonikus Zenekar szóló-trombitása, a Karajan Akadémia tanára. Mozart 16 évesen komponálta sorrendben 19. szimfóniáját, amelynek különlegessége a négy kürt használata, különlegesen magas hangfekvésben. Haydn Trombitaversenye a mester utolsó versenyműve, 1796-ban komponálta, az akkor újdonságnak számító szelepes trombitára. Beethoven II. szimfóniáján még felismerhető Haydn öröksége, de már benne van az az átütő erő, amely későbbi műveinek legjellemzőbb tulajdonsága. Derűt és optimizmust sugárzó zene, ami annál figyelemreméltóbb, mert egyidőben született a híres Heiligenstadti végrendelettel, amelyben a zeneszerző, tudomásul véve megakadályozhatatlan siketülését, elbúcsúzik a világtól.

Ajánlatunk


Nagyszabású, exkluzív koncerttel érkezik tavasszal a Várkert Bazár színpadára a kivételes tehetségű, nemzetközileg is elismert énekesnő Király Linda és a Stúdió 11 Ensemble zenekar, hogy elvarázsolja a közönséget saját szerzeményeivel és népszerű világslágerekkel. A "Harmony of Love" címet viselő produkció sztárvendége az énekesnő testvére, Király Viktor énekes, dalszerző lesz, akivel számos szívhez szóló duettet is előadnak majd, igazi örömzenével ajándékozva meg a közönséget.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Kövess minket!


További ajánlataink


Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Az egyik legismertebb magyar gyerekszerző, Berg Judit gondozásában és Agócs Írisz rajzaival megjelent Maszat mesesorozat színházi adaptációja, amely 2009 óta…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!