Program


London Baroque Band / BTF 2020

London Baroque Band / BTF 2020

A londoni Royal College of Music és a Royal Academy of Music, valamint más neves angliai egyetemek egykori hallgatóiból alakult együttes elsősorban a barokk és a klasszikus repertoár korhű előadására jött létre, koncertjeiken közismert és népszerű művek mellett ritkábban játszott vagy felfedezésre érdemes különlegességeket szólaltatnak meg.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 15. szerda, 19:30

London Baroque Band
Zsabó Fesztivál

Műsor:
Purcell: Abdelazer – szvit, Z. 570
J. S. Bach: E-dúr hegedűverseny, BWV 1042
Geminiani: d-moll concerto grosso (La Follia), H. 143
Telemann: G-dúr szvit (La Bizarre), TWV 55:G2
Fontana: D-dúr hegedűszonáta, F 1475.02
Leclair: G-dúr szonáta két hegedűre, op. 3/1
J. S. Bach: d-moll kettősverseny, BWV 1043

Közreműködik: Magdalena Loth-Hill [3, 5, 6, 7], Fehér Dominika [2, 3, 6, 7] – hegedű
A kamaraegyüttes tagjai: Ellen Bundy, Alice Earll – hegedű, Csiba Mátyás – brácsa, George Ross – cselló, John Henry Baker – nagybőgő, Benedict Williams – csembaló

A londoni Royal College of Music és a Royal Academy of Music, valamint más neves angliai egyetemek egykori hallgatóiból alakult együttes elsősorban a barokk és a klasszikus repertoár korhű előadására jött létre, koncertjeiken közismert és népszerű művek mellett ritkábban játszott vagy felfedezésre érdemes különlegességeket szólaltatnak meg. A Zsabó Fesztiválon Magdalena Loth-Hill és Fehér Dominika közreműködésével lépnek fel.

Magdalena Loth-Hill generációjának egyik legkiválóbb szólistája és kamarazenésze, egyaránt játszik modern és régi hangszeren. Olyan együttesekkel lépett már fel, mint az Angol Barokk Szólisták, a Felvilágosodás Korának Zenekara vagy az Academy of Ancient Music.
Fehér Dominika a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait, majd a Weingarten ösztöndíj elnyerése után a Birminghami Királyi Konzervatóriumban Rimma Szusanszkaja – egykori Ojsztrah-növendék – irányításával képezte tovább magát. Érdeklődése itt fordult a barokk hegedű felé, Margaret Faultless, Lucy Russell és Oliver Webber mellett tanult. A legnevesebb historikus együttesekkel lépett már fel, értékes hangszerét, egy Rogeri hegedűt Simon Smewingnek köszönhetően a Nemzetközi Beare Hegedű Társaság bocsátotta rendelkezésére.

A koncert a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében valósul meg.

Fehér Dominika & Magdalena Loth-Hill  - Fotó: Andreea Tufescu

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Kövessen minket!


További ajánlataink


akár -20%
Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Jegyvásárlás

Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.

Varnus Xaver karácsonyi orgonakoncertje a Zeneakadémián

Zeneakadémia, Nagyterem

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!