Program


Ligeti Ensemble & Vidovszky László 75. (Vidovszky & John Cage)

Ligeti Ensemble & Vidovszky László 75. (Vidovszky & John Cage)

A Ligeti Ensemble hangversenye Vidovszky László 75. születésnapja tiszteletére
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 28. csütörtök, 19:30

Műsor:

VIDOVSZKY LÁSZLÓ: Promenade
VIDOVSZKY LÁSZLÓ: Orkesztrion
– szünet –
JOHN CAGE: Three2
VIDOVSZKY LÁSZLÓ: Le piano et ses doubles


Ligeti Ensemble
Vezényel: Keller András és Rácz Zoltán

Közreműködik: Balog József, Borbély László, Kiss Péter, Mali Emese, Palojtay János, Radnóti Róza - zongora

„Mindig a zene felfedezése, a zenei jelenségek felismerése volt az indítékom. Ez a világ sokkal tágasabb és hatalmasabb annál, mint amit egy ember képes bejárni. Ha igyekszem elkerülni a veszélyt, hogy a zenén élősködjem, akkor csakis az ismeretlenre bízhatom magam.” Harminc esztendeje egy nyilatkozatában így fogalmazta meg ars poeticáját Vidovszky László, és a most köszöntendő 75 éves zeneszerző máig az idézett szavak szellemében alkot. A program az életmű utóbbi két évtizedéből kínál mintát, a koncert első részében a 2015-ös Promenade, valamint a 2004-ben elkezdett, ám végül Keller András ösztönzésére befejezett Orkesztrion sorozat hangzik fel, mely utóbbi szerzemény címével a múlt lyukkártyás zeneautomatájára utal. Az 1991-es, kései Cage-ütős darab nyomában pedig a Le piano et ses doubles zárja majd a koncertet. E mű keletkezéstörténete két évtizedet ölel fel, hiszen Vidovszky eredetileg Kocsis Zoltán 40. születésnapját kívánta köszönteni vele, de végül aztán 2012-re, az akkor immár hatvanéves nagy muzsikus köszöntésére készült el a hat billentyűzeten, egymástól egy tizenketted hanggal elhangolt zongorákon megszólaló kompozíció.

Ajánlatunk


Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!