Program


„Lészen ágyú!” – Gábor Áron és a székely hősiesség - TÁRLATVEZETÉS

„Lészen ágyú!” – Gábor Áron és a székely hősiesség - TÁRLATVEZETÉS

Az ikonikus rézágyú és az 1848–49-es szabadságharc ereklyéi a Budavári Palotanegyedben 2022. március 11-től június 12-ig.
Kiállításunkon az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulóján a székely ágyúöntő hősre, Háromszék önvédelmi szabadságharcának legendás alakjára emlékezünk a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum különleges gyűjteményével.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 5. vasárnap, 15:00

Az egyetlen megmaradt Gábor Áron-féle ágyú mellett honvéd katonatisztek fegyverei és egyenruháinak részletei, zászlók és olyan használati tárgyak láthatók, amelyek közelebb hozzák a szabad­ságharc és az azt követő megtorlás idő­szakát, a nemzeti hősök börtönben töltött éveit.

Az ereklyék között az aradi vértanúk sírjáról származó szalag, Damjanich János bitófájának darabjából készült kereszt, Kiss Ernő altábornagy lovaglónyerge, Deák Ferenc pipagyűjteményének egy darabja, Gábor Áron saját készítésű asztala, Bem József tábornok sétabotja is megtekinthető a hadifogságban készült karperecekkel, kupák­kal és egyéb kézzel készített tárgyakkal együtt.

Ajánlatunk


Az a zenekar, amelyet Kobayashi Ken-Ichiro életében először vezényelt szülőhazája határain kívül, az a budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar volt. 2024. május 24-i koncertünkre a Zeneakadémián néhány óra alatt elkeltek a jegyek, és mivel sokan lemaradtak a lehetőségről, ezért úgy döntöttünk, megismételjük a koncertet másnap, május 25-én, 19:00 órakor az Erkel Színházban!

Az ír kisváros temetőjében véges a sírhelyek száma, ezért évről évre helyet kell csinálni a frissen elhunytaknak. Mick Dowd feladata, hogy ezt elvégezze; s mindez nem is jelent neki gondot, amíg nem válik személyesen érintetté az ügyben. Barátai és ellenségei egyaránt mellette vannak ebben a nehéz időszakban; a baj csak az, hogy nem tudni, ki melyik szerepet tölti be a férfi életében…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Kövess minket!


További ajánlataink


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

BIZARRRRR!

RaM-ArT Színház

Gyere, lépj be a misztikum kapuján, hogy eléd táruljon az a bizarr világ, melyben Lucia kalauzol át egy sokszínű éjszakán.…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!