Program


Lengemesék 2. - Tél a nádtengeren

Lengemesék 2. - Tél a nádtengeren

Lengemesék 2 - Tél a nádtengeren
magyar rajzfilm, 70 perc, 2018

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 31. hétfő, 11:00

Rendező: Pálfi Zsolt

Író: Berg Judit, Pálfi Zsolt, Hernádi Edit
Operatőr: Antók Krisztián
Animáció: Bárdos Attila
Zene: Fejér Simon Pál
Producer: Temple Réka

A Lengemesék tavaszi, és nyári kalandjai után ezúttal őszi-téli mesék várják a legkisebbeket. Ősszel a Nádtengeren a költöző madarakat búcsúztatják. Az Afrika felé tartó fecskeraj szállást kér éjszakára, ám a csapatból az egyik fiatal fecske megbetegszik. Vilkó meg akarja gyógyítani a fecskét, és ebben az sem tartja vissza, hogy a Nádtengeren nincs olyan gyógyszer, ami erőt tudna önteni a legyengült kismadárba. A Nádtenger lakóit a szomszédos tóban túlságosan elszaporodó patkányok is veszélyeztetik, s ehhez a lengéknek össze kell fogniuk a környék lakóival, mások mellett még ellenségeikkel, a harácsokkal is. Közben hűl az idő, egyre több állat költözik melegebb vidékre, vagy kezdi meg tavaszig tartó téli álmát. A lengék kitakarítják és előkészítik téli szálláshelyüket, a szigeten álló vén fűzfa odvát. A tél beálltával pedig a Nádtenger lakóinak egy része is álomba szenderül, míg a lengék élvezik az évszak adta előnyöket és várják a tavaszi kikeletet.

A Lengemesék 2. történetében Füttyös Vilkón kívül szerepet kapnak a régi barátok, elsősorban Lile, a kedves, barna hajú lengelány; Rence Ervin, a szigorú őrparancsnok; a lengék uralkodója, a bölcs Sulyom király; Táltos, a kecskebéka fiú, Vilkó barátja, akinek egy régi sérülés miatt nem fejlődött ki az egyik lába; valamint a környék állatai, régi és új ellenségek és szövetségesek: harácsok, vízi patkányok, őzek, vaddisznók.

A 2017-ben nagy sikerrel bemutatott első rész után kerül a mozikba Berg Judit József Attila-díjas író (Rumini, Két kis dínó, Maszat, Hisztimesék) meseregényének egészestés folytatása, a Nádtenger és apró hősei őszi és téli életéről. Berg Judit mesekönyveiért rajonganak a gyerekek. A Lengemesékben egy különleges lényekkel teli mesevilág tárul elénk, megismerjük a tópart élővilágának életét, az évszakok hozta változásokat és miközben izgulunk Füttyös Vilkó és barátai kalandjain, olyan komoly kérdésekről is szó esik mint a becsület, bátorság, a tolerancia vagy az összefogás ereje.

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy azt Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők.

Kövessen minket!


További ajánlataink


NYÁRI KÁROLY - SZÓLÓ ZONGORA KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Egy zongora és egy hang, amely betölti a koncerttermet Nyári Károly egyedülálló Szóló zongora koncertjén 2024. június 1-én a Kongresszusi…

A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!