Program


lélekMETSZET - Klímaszorongás és öko-gyász: megkerülhetetlen lépések az ökológiai én irányába?

lélekMETSZET - Klímaszorongás és öko-gyász: megkerülhetetlen lépések az ökológiai én irányába?

Belső, mentális működésünk befolyásolja mindennapjainkat, meghatározza emberi kapcsolatainkat, felmerülő kérdéseinkre pedig a pszichológia adhat választ. Szakértőink sebészi pontossággal tárják fel az okokat és megoldásokat, amelyek vendégeink történetein keresztül válnak átélhető keresztmetszetté mindannyiunk számára.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 8. csütörtök, 19:00

lélekMETSZET - Klímaszorongás és öko-gyász: megkerülhetetlen lépések az ökológiai én irányába?

Izgalmas témák hónapról hónapra a Mindennapi Pszichológia magazin és a Várkert Bazár közös programjában. A megújult sorozatnak szeptembertől új műsorvezetője a Prima Primissima és Kamera Hungária-díjas újságíró Al Ghaoui Hesna lesz.

Szeptemberben körbejárjuk a klímaszorongás és öko-gyász témakörét: vajon milyen megkerülhetetlen lépések szükségesek az ökológiai én irányába? Az ember a 21. század elejére globális határhelyzetbe került, jelenlegi életformánk fenntarthatatlan, mert élhetetlenné teszi a Földet. Az ökológiai válság csak úgy enyhíthető, ha gondolkodásunkat és érzelmi világunkat hajlandók vagyunk feladni és emberközpontú világképünket természetközpontúra cseréljük. A klímaszorongás a megkerülhetetlen szenvedés megtapasztalásán keresztül képes lehet bennünket felébreszteni ebből a romboló állapotból, így a mostani krízis nemcsak veszélyt, hanem esélyt is jelenthet számunkra. Eljöhet egy olyan korszak, amelyben az ember végre képes lesz a természetre nem kizsákmányolható "anyamellként" tekinteni, hanem sokkal inkább létezéspartnerként, aki felé ugyanolyan módon képes spontán gondoskodó módon fordulni, mint minden más felé, amivel élete során azonosítja magát.

Al Ghaoui Hesna ismert műsoraival az emberi viselkedés mozgatórugóit mutatta be. Munkája során tapasztalta meg a félelem pszichés és fizikai hatását, amelyről könyvet is írt, Félj bátran címmel. A félelem-bátorság témájával a gyerekeket is megszólította gyerekkönyveivel. A Hősök Tere kezdeményezés nagykövete és a tehetséggondozást támogató Edisonplatform gondolkodói körének tagja.

Közreműködők:
Szakértő: Dr. Kőváry Zoltán habilitált egyetemi docens, klinikai szakpszichológus
Vendég: Udvaros Dorottya színművésznő

Műsorvezető: Al Ghaoui Hesna

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Varnus Xaver karácsonyi orgonakoncertje a Zeneakadémián

Zeneakadémia, Nagyterem

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot.

KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!