Program


Lajta múzeumhajó belépő+Esti vacsorás sétahajózás / Naval and Ship Museum ticket+Dinner&Cruise

Lajta múzeumhajó belépő+Esti vacsorás sétahajózás / Naval and Ship Museum ticket+Dinner&Cruise

Utazz vissza 150 évet a dunai hadihajózás történetében, ismerd meg az egykori osztrák-magyar hadiflotta egyetlen helyreállított egységét, a világ legöregebb folyami páncélos hadihajóját. Meglátogathatod meg a Gróf Széchenyi és a Kossuth múzeumhajót, a nap végén pedig részt vehetsz egy vacsorával egybekötött sétahajókázáson a Dunán.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 30. vasárnap, 19:00

Utazz vissza 150 évet a dunai hadihajózás történetében, ismerd meg az egykori osztrák-magyar hadiflotta egyetlen helyreállított egységét, a világ legöregebb folyami páncélos hadihajóját, mely 47 évig állt hadi szolgálatban, és végig harcolta az első világháborút. A Magyar Honvédség I. Tűzszerész és Hadihajós Ezredének zászlóshajója az Országház épületénél mutatja be a korabeli hajós életet, fedélzetén végighaladva még a puskapor illatát is érezni lehet.

A Lajta Monitor hadihajó csaknem másfél évszázados hajóteste a szétbontása előtti pillanatban menekült meg a pusztulástól. A néhai hajóhadból az egyetlen, amely eredeti formájában lett visszaállítva. Izgalmas interaktív hajós múzeum – életre szóló élmény mindenkinek. Megelevenedik a történelem.

A múzeumhajó június 2-től szeptember 30-ig a hét minden napján, 10-18 óra között látogatható.

A Lajta Monitor Múzeumhajó fedélzetén található kiállítást audioguide segítségével tekinthetik meg a látogatók.

Lajta múzeumhajó nyitva tartás: 10:00- 18:00
Helyszín: Id.Antal József rkpt.
GPS: 47.5051738,19.0446353,17.28

A nap végén megcsodálhatja a magyar főváros csodálatos látnivalóit, közvetlenül a Duna mellett. A Duna 7 európai országot összekötő folyó, amely az UNESCO Világörökség része. 2 óra alatt megcsodálhatja a Parlament házát, a királyi palotát, a Gellért-hegyet és a hat hidat, melyek nagy történelmi jelentőséggel bírnak. A vendégeink számára svédasztalos vacsorát a hagyományos magyar konyha remekeivel kínáljuk. A hajóink ételeit Molnárka Péter szakács készítette, köztük különféle magyar ételeket, hidegtálakat, nemzetközi kedvenceket, vegetáriánus ételeket, desszerteket és még sok mást. Ezen felül üdvözlőital és még két italt a hajózás közben kerül szervírozásra.

Miközben fogyasztja a vacsorát, a Rajkó Népi Együttes élő művészeit hallgathatja. Az előadás része a leghíresebb magyar hangszer is, a "cimbalom". A rendezvény ideje alatt a vendégek lehetőséget kapnak arra, hogy kedvenc dalukat a művészek eljátsszák.

Vacsorás sétahajózás kezdete: 19:00
Találkozópont: Duna Palota (1051) Zrínyi utca 5.
Találkozási időpont: 18:30

A vacsorás sétahajózáshoz külön jegy tartozik, amit a Duna Palotában tudnak beváltani a vendégek a program kezdete előtt.

A megvásárolt jegy érvényes a Lajta Múzeumhajó megtekintésére, a Gróf Széchenyi Hajó és a Kossuth Múzeumhajó megtekintésére, illetve az este 19:00-kor kezdődő vacsorás sétahajózásra a Dunán.

Ajánlatunk


A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Kövessen minket!


További ajánlataink


MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találja meg saját válaszát a Magyar Menyasszony című kiállításon!

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!