Program


Kulcsár Noémi Tellabor: Cseh Dávid: Prométheusz

Kulcsár Noémi Tellabor: Cseh Dávid: Prométheusz

A Kulcsár Noémi Tellabor bemutatja: Cseh Dávid: PROMÉTHEUSZ

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 8. szombat, 20:00

A Prométheusz-mítosz új adaptációjában találkozik az antik görög mítosz, az emberiségnek reményt és tüzet adó titán szenvedéstörténete a középkori japán nó-játék misztikumával, valamint egy látlelettel a világ mai állapotáról, amely kritikus hangvételű, mégis reményteli. A prózai, zenés és táncszínházi elemeket vegyítő előadásban az ember legnagyobb erényeiről és bűneiről mesél a titán – akitől még a hatalmas Zeusz is félt –, miközben rámutat arra a veszélyes útra, amelyre az ember a huszadik század során tévedt. És amelyen rendületlenül menetel tovább a huszonegyedikben.

Öregember várakozik leányával egy messzi hegytetőn. Kertjüket művelik, míg a férfi emlékeit veszi sorra, a madarak dalát hallgatja, és olykor vendéget fogad, bár sohasem azt, akit olyan régóta vár. Mindent lát: népek egymással vívott harcait, országokra hulló bombák robbanásait, égbe küldött rakéták villanásait, és ha a mennyekre tekint, egyszerre lát múltat, jövőt és jelent. Egy napon azonban különös vándor érkezik hozzá, egy férfi, akinek végre elmondhatja történetét. Csakhamar kiderül, hogy az öregember több, mint aminek látszik – hogy ő valójában a megszabadult Prométheusz, aki nem térhet meg a holt mennyekbe addig, amíg nem kapja vissza az embernek adott két ajándékát: a vak reményt és a tüzet. Vendége pedig – az utolsó élő ember a kerek földön – azért jött el, hogy visszaadja neki mindkettőt. Ám Prométheusz nem fogadja el ezeket tőle, és a földön tomboló forróságban és jégben hagyja az embert. Ugyanis nem jött még el az idők – a szenvedésünk és életünk – vége.

CSEH Dávid, dramaturg, esztéta, a hagyományos japán színházi formák kutatója.
MÁRKOS Albert, zeneszerző, zenész, a W.H. zenekar vezetője, az ARGO zenekar tagja, színházi, tánc- és filmzenék szerzője.
KULCSÁR Noémi, koreográfus-rendező, a Kulcsár Noémi Tellabor társulat vezetője.

Szereposztás:
Öregember: CSERE Zoltán
Leány: KISS Anikó
Vándor: KOVÁCS Domonkos
Kar: RUBI Anna, STOHL Luca
Zenészek: MÁRKOS Albert (cselló), PORTELEKI Áron (ütős)
Jelmez: EIFERT Kata Nóra
Zeneszerző: MÁRKOS Albert
Dramaturg, társrendező: CSEH Dávid
Koreográfus-rendező: KULCSÁR Noémi

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

Kövess minket!


További ajánlataink


Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

Spiró György: Szappanopera

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, Szentendrei Teátrum, 6SZÍN

Ki a zsidó? Mi az, hogy zsidó? Budapesten, egy Holokauszt-kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. A darab olyan tabukat tör…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!