Program


Kortárs Drámafesztivál -  AZ ESET -  A Nagyváradi Szigligeti Színház előadása

Kortárs Drámafesztivál - AZ ESET - A Nagyváradi Szigligeti Színház előadása

Szíjártó Tímea Aletta: Az eset

Szigligeti Színház, Nagyvárad

Alkotók

A  nő - Ababi Csilla

A férfi - Kocsis Gyula

Mama - Csíky Ibolya

Pista - Dimény Levente

B1 - Szabó Eduárd

B2 - Brugós Sándor Csaba

B3 - Beczásy Áron mv.

A boldog nő - Fodor Réka

A savanyú nő - Kovács Enikő

A halkszavú nő - Firtos Edit

A főnöknő - Gajai Ágnes

A jelentéktelen nő - Kerekes Dalma

A ződ kocsis - Kiss Csaba

A doktor - Fábián Enikő

A nővérke - Iván Enikő Kitty

A titkárnő - Pitz Melinda

A közjegyző - Dobos Imre

Cselló - Bianca-Daniela Popovici

Ének - Balogh Zsuzsanna Eszter

 

Ügyelő: Vajda Zoltán

Súgó: Tentea Katalin

Zeneszerző: Bakk- Dávid László

Koreográfus: Györfi Csaba

Rendező: Sardar Tagirovsky

Bemutató: 2015. szeptember 21.

KIK?A Kazanyban született Magyarországon élőSardar Tagirovskyegyszerre színész, bábjátékos és rendező. A fiatal alkotó kora ellenére már számos helyen, Rómától Marosvásárhelyig képezte magát, új színt hoz a hazai rendezői generáció formanyelvébe, felfogásába.

MIT? Mekkora figyelmet kap egy eset, azon kívül, hogy olvasunk vagy hallunk róla? Hány eset játszódik le a hétköznapokban, ami hirtelen mindent megváltoztat? Egyáltalán, mi az, hogy eset? Tagirovsky Az eset című előadásában a szereplők szürke mindennapjaikban a boldogulást keresik, de nem nagyon jutnak egyről a kettőre. A reményvesztettség drámája kerül színre, melynek alakjai kétségbeesetten keresik a lehetőséget, hogy megszabaduljanak az őket fojtogató nyomortól. Sikerül-e? Ez az előadás tétje. Az előadás Szíjártó Tímea Aletta fiatal drámaírónő díjnyertes műve alapján készült. Miért félünk szembesülni vágyainkkal és miért félünk képviselni azokat a családban, a munkahelyen, a világban? Tetten érhetünk-e színész és néző között létrejövő emberi pillanatokat? Vagy csak egy eset marad az egész, amit színháznak hívunk? Az eset több mint egy eset.

MIÉRT? Atomjaira hullott társadalmat, neveze­tesen egy tipikus kelet-európai falut mutat az előadás, ahol mindenki vesztes, ahol a rendszer természete szerint ember embernek farkasa. Mégis van némi szikrája a reménynek, két ember között, akik eb­ben a közegben is képesek valami csoda folytán egymást szeretni. A tragédia persze törvényszerűen velük történik meg. Sardar Tagirovsky rendezésében a társulat mégis még ebből a sztoriból is egy életigenlő balladát épített, ahol bár a történet szerint semminek nem lehet örülni, hiszen mindaz, ami van, nem lehet hiába. A játék, miként a világ és az emberi élni akarás is nemcsak elmesélhető történetet mutat be, hanem minden józanságot nélkülözve megannyi érzetet is elénk tár.

Kövess minket!


Ajánló


HÓFEHÉRKE - Családi Musical

Papp László Budapest Sportaréna

A jól ismert mese most új köntöst kapva, eddig nem ismert történéseket is…

Edvin Marton & Evgeni Plushenko: KINGS ON ICE

Papp László Budapest Sportaréna

Ne hagyja ki a ragyogó művészek fúzióját, szórakoztató és kiváló program kicsiknek és…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók.

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

x

A felhasználói élmény növelése érdekében oldalunk cookie-kat használ. Oldalunk használatával ön beleegyezik a cookie-k használatába. RendbenTovábbi információ