Program


Koronázási Szertartásjáték - IV. BÉLA - AZ ÉLET MAGJA

Koronázási Szertartásjáték - IV. BÉLA - AZ ÉLET MAGJA

Idén augusztusban immáron hetedik alkalommal várjuk a Nemzeti Emlékhelyre, hogy képzelőerejében bízva és rá alapozva ezen a nyáron is felépülhessen néhány ihletett óra időtartamára a középkori Magyarország szakrális központja, a koronázó Nagyboldogasszony-bazilika.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 19. hétfő, 21:00

Az Árpád-házi királyok élet és koronázási történetéről szóló sorozatunk ezévi epizódja IV. Béla lesz. A Koronázás ceremóniájának hiteles középkori források ihlette megidézése közben látványos jelenetek mesélik majd el a tatárdúlás történetét, amelynek szereplői között természetesen megjelenik majd a királyi pár szent gyermeke, Margit is. A neves színészek, táncosok, a Szirtes Edina Mókus vezette zenészek mellett részt vesz a produkcióban a Rákóczi Szövetség által szervezett 80 határon túli lelkes fiatal önkéntes is, akik a történet hátterének színes forgatagát adják.

Gondolják csak el, 1241-ben a bajorországi Niedraltaichi kolostor évkönyvébe a szorgos barát kezek ezt jegyezték: A Magyar Királyság 350 év után megszűnt létezni! Tévedtek. IV. Béláé az érdem, hogy ez mégsem így lett. Ezért hívjuk őt a második honalapítónak. E dicsősége mellett azonban volt életének egy másik heroikus és kevésbé ismert küzdelme is: tragikus, véres harca saját fiával, aki később V. István néven követte a trónon. Ennek titkairól azonban meséljen inkább az előadás, amelynek jelmondatát a középkori szertartás szövegéből idézzük, hogy ennek szellemében cselekedhessünk évről évre:

"A LEROMBOLTAT ÉPÍTSD FEL, A FELÉPÍTETTET ŐRIZD MEG!"

Ajánlatunk


Az 1920-as évek elején a nyolcéves Károly és a négyéves Anna szüleit szinte egyszerre viszi el a spanyolnátha, a gyerekek pedig árvaházba kerülnek. Fél évszázaddal később ugyanebben a családban az ötéves Eszter szokatlanul meghitt kapcsolatot alakít ki a nagyapjával.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Kövessen minket!


További ajánlataink


NYÁRI KÁROLY - SZÓLÓ ZONGORA KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Egy zongora és egy hang, amely betölti a koncerttermet Nyári Károly egyedülálló Szóló zongora koncertjén 2024. június 1-én a Kongresszusi…

Isteni végjáték / David Javerbaum / a Kultúrbrigád előadása Szép

Átrium

A Teremtő Alföldi Róbert bőrébe bújva meglátogat minket, hogy angyalaival karöltve bemutassa legújabb projektjét, a modern kor igényeire átszabott Tízparancsolatot!

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!