Program


Kornis Mihály-est / LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

Kornis Mihály-est / LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

„A szeretetnek nincs oka. Van. Támad. És ha valóban feltámad, kifogyhatatlan. Aki megérzi magában ezt az erőt, az szerény lesz. Van ereje felülemelkedni bármi veszteségen.

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 19. hétfő, 20:00

A szerénység növeli az önbizalmát. Akinek van önbizalma, nyugodt. Egyre többet képes belátni, átlátni a helyzeteket, felfogni az összefüggéseket, beleélni magát a másik helyzetébe. Tehát mind könnyebb szeretnie: megengedi magának a mindent-megbocsátás őrült luxusát.” Kornis Mihály ars poetica értékű sorai magukban foglalják e gazdag írói pálya vezérmotívumait. A Végre élsz! című, hányatott sorsú prózakötettel és a Halleluja című drámával az irodalomba a nyolcvanas évek legelején berobbanó szerző munkássága ugyanis műfajoktól függetlenül a fentebbi idézetben rejlő értékek köré rendeződik makacs kitartással, engesztelhetetlenül. A kifogyhatatlan szeretet és annak szerénységre intő ereje, az önbizalom nyugalma, a veszteségeken való felülemelkedés méltósága, a belátás, a másik helyzetébe történő beleélés képessége és a megbocsátás mindezek által elnyert luxusa Kornis életművének vezérfonala, gyémánttengelye. Pályáját olyan sikerek övezik, mint a Napkönyv (1994), a Sóhajok hídja (1996), a Vigasztalások könyve (2005), a Kádár János utolsó beszéde (2006), a legutóbbi, válogatott írásokat tartalmazó Egy kisfiúban élek (2015), vagy a Körmagyar és a Kozma című emlékezetes színdarabok, de nevéhez fűződik az első hazai szamizdat kiadványnak számító Napló 1978-as elindítása is. Kornis Mihály számos színházban dolgozott, így ízig-vérig színpadi ember: szuggesztív előadásmódja bizonnyal ezúttal is magával ragadja majd a közönséget.

Közreműködők:

Szalóki Ági

Jánossy Lajos
műsorvezető-házigazda

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!