Program


Kodály50+

Kodály50+

Hangversenyek az Operában

A Magyar Állami Operaház Zenekarának koncertjei

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 6. hétfő, 19:30

A több mint másfél évszázados múltra visszatekintő Budapesti Filharmóniai Társaság Magyarország legrégebben működő zenekara. 1853. november 20-án elhangzott első koncertjét Erkel Ferenc vezényelte. A Filharmonikusok nevéhez több mint száz mű ősbemutatója fűződik, köztük olyan kuriózumé is, mint Mahler I. szimfóniája.

Ahogyan az elmúlt években, a 2016/17-es évadban sem lehet más az együttes célja, mint hogy nevét a magyar koncertzenekarok élvonalában jegyezzék, kamatoztatva a napi operajátszásból adódó különleges, egyedi zenei jártasságát.

Kodály50+

Ha a XIX. századi Magyarországon a haza bölcse „epitheton ornansát” Deák Ferenc érdemelte ki, akkor XX. századi hazánkban ez a titulus Kodály Zoltánnak jár. A már ifjú korától bibliai bölcsességű zeneszerzőről vajmi keveset mond el végzettsége, mármint hogy komponálást végzett, zenét írt. Irodalmi jártassága, nyelvismerete, a népzene iránti tudós elkötelezettsége, a zeneakadémiai katedra és a teljes magyar nemzetet, de legfőképp az ifjúságot a zene világával megismertetni vágyó törekvése – amely önmagában egy teljes életmű volna! – mellett meg kell említeni közéleti szerepvállalását, a Magyar Tudományos Akadémiát elnöklő Kodályt. Rendszerektől függetlenül védte az elesetteket, támogatta a tehetségeket, ha kellett, ellenállt az önkénynek,bízott abban a nemzetközi védernyőben, amelynek bordázatát az ő évtizedeken át mutatott saját emberi nagysága adta.
Halálának 50. évfordulóján az Erkel Színházban igyekszünk kissé azt az 1960-as londoni estét is megidézni, amelyen a mester maga vezényelte a Londoni Szimfonikusokat és a kor legnagyobb dalénekesét, Dietrich Fischer-Dieskaut. A reggel azonban az Operaházban indul, amelynek pincéjében Kodályék is átvészelték az ostromot. Ugyanazzal emlékezünk és ugyanott, ahol az ő Missa brevisét vele együtt előadták: a földszinti ruhatárban.

Műsor:

Kodály: Galántai táncok
Kodály: Két ének
Kodály: Budavári Te Deum
Közreműködik: Cser Krisztián, Fodor Beatrix, Simon Krisztina, Brickner Szabolcs, a Magyar Állami Operaház Énekkara (karigazgató: Strausz Kálmán)

Közreműködik: a Magyar Állami Operaház Zenekara
Karmester: Héja Domonkos

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Kövessen minket!


További ajánlataink


akár -20%
Az öldöklés istene / Yasmina Reza / a Kultúrbrigád előadása Jegyvásárlás

Két házaspár összeül, hogy egyszer s mindenkorra rendezzék fiaik konfliktusát. A találkozó vitába torkollik, felfedve minden szereplő valódi arcát.

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

akár -30%
Les deux Stabats Kocsis/3 Jegyvásárlás

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!