Program


Kodály Zoltán emlékkoncert - vezényel: Madaras Gergely
5

Kodály Zoltán emlékkoncert - vezényel: Madaras Gergely

Halálának ötvenedik évfordulóján, annak előestéjén Kodály Zoltán művei szólnak, de a műsor egyúttal tisztelgés az elfeledett mester, Hans Koessler előtt is, aki Kodály mellett többek között Bartók Béla, Dohnányi Ernő, Kálmán Imre, Weiner Leó zeneakadémiai tanáraként írta be magát a magyar zenetörténet nagykönyvébe.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 5. vasárnap, 19:30

Halálának ötvenedik évfordulóján, annak előestéjén Kodály Zoltán művei szólnak, de a műsor egyúttal tisztelgés az elfeledett mester, Hans Koessler előtt is, aki Kodály mellett többek között Bartók Béla, Dohnányi Ernő, Kálmán Imre, Weiner Leó zeneakadémiai tanáraként írta be magát a magyar zenetörténet nagykönyvébe. Ritkaság a műsorban Kodály Zoltán sorozata is, amely az Osztrák–Magyar Monarchia katonazenéjét bemutató, nagyszabású bécsi hangversenyre íródott 1917-ben. Továbbá három klasszikussá vált Kodály-mű is megszólal, felmutatva az életmű sokszínűségét. A szerző egyik legnagyobb ívű oratóriumában, az – Eősze László szavaival – európai vokális hagyományokat egyéni hangon összegező, a magyar népi és egyetemes zenekultúrát ötvöző Budavári Te Deumban kiváló énekes szólisták a közreműködők, a karmester pedig az utóbbi évek legsikeresebb fiatal magyar dirigense, akit európai viszonylatban is nemzedékének egyik kiválóságaként tartanak számon. A harmincas évei közepén járó Madaras Gergely 2011 és 2013 között Pierre Boulez asszisztense volt a Lucerni Fesztivál Akadémián, 2012 és 2014 között az Angol Nemzeti Opera ösztöndíjas dirigenseként dolgozott, 2013-tól zeneigazgató a franciaországi Dijonban, 2014-től vezető karmester Szombathelyen, közben Európa neves zenekarait vezényli rendszeresen, sőt már Észak-Amerikában és Ausztráliában is bemutatkozott. Olyan nagy hírű együtteseket dirigált már, mint a berlini Deutsche Symphonie Orchester  a RAI Torinói Zenekara, a BBC Szimfonikusok és a Müncheni Kamarazenekar.

Szimfonikus változatok: Koessler
Kodály: Magyar rondó
Kodály: Háry János-részletek
Kodály: Marosszéki táncok
Kodály: Budavári Te Deum
Közreműködik : Kolonits Klára (szoprán), Schöck Atala (alt), Brickner Szabolcs (tenor), Haja Zsolt (basszus)Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Vezényel: Madaras Gergely

Ajánlatunk


1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Komédia a köbön! Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott!

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

Bradley Jaden Live in Budapest Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A West End-szupersztár, Bradley Jaden Trieszt, New York és London után júniusban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon ad egyedülálló koncertet.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!