Program


Kodály Vonósnégyes / Miklósa Erika

Kodály Vonósnégyes / Miklósa Erika

Schubert életében meghatározó szerepet játszott a kamarazene, hiszen a legendás Schubertiádék részben ebből álltak: az egybegyűlt művésztársaság közösen megszólaltatta az új darabokat. A koncerten a 19. századi hangszeres repertoár néhány különleges remekét hallhatjuk.


 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 23. kedd, 19:30

A Kodály Vonósnégyes műsora a legbecsesebb gyöngyszemeket fűzi fel egy igen koherens logika fonalára: csupa érett mesterművet és nevezetes alkotást hallunk. A műsor élén mintegy a nyitány funkciójában megszólaló c-moll vonósnégyes-tételt sűrű-sötét tónus, vad és űzött hangvétel, drámai-tragikus megszólalásmód jellemzi. Szervesen kapcsolódik ehhez a hangulathoz Miklósa Erika és Balog József előadásában a romantikus halálköltészet egyik kulcsdarabja, A halál és a lányka című dal, amelyben a Halál nem a középkori ábrázolások félelmetes rémalakja, hanem testvéri lény, szelíd és jóságos megváltó. Schubert életművében több olyan hangszeres művet is találunk, amelyben valamelyik dalát dolgozza fel - ilyen a program következő száma is, a d-moll vonósnégyes, amelynek lassú második tételében a zeneszerző variációkat komponál A halál és a lányka dallamára.
Hasonló értelemben összetartozó műpáros zárja a koncertet - de immár a felhőtlen derű jegyében -, amikor A pisztráng című dal megszólaltatását követi a kivételes melodikus invenciójú, szellemes és pezsgő Pisztrángötös. Ebben a zongorára és öt vonósra komponált darabban szintén a variációs lassú tétel az, amelyet a dal témája inspirált. A koncert kivételes alkalom, ritka csemege az igényes összeállítású műsorok kedvelőinek.

Műsor:

Schubert: c-moll Quartettsatz, D. 703
Schubert: A halál és a lányka, D. 531
Schubert: d-moll vonósnégyes („A halál és a lányka”), D. 810
Schubert: A pisztráng, D. 550
Schubert: Pisztrángötös, D. 667

Közreműködők:

Miklósa Erika: szoprán
Balog József: zongora

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, 17 év után tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!