Program


Kodály: Háry János – A Budapesti Tavaszi Fesztivál záróelőadása / BTF 2017

Kodály: Háry János – A Budapesti Tavaszi Fesztivál záróelőadása / BTF 2017

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 23. vasárnap, 19:30

Közreműködik: Balga Gabriella (Örzse), Dobák Attila (Háry János), Haumann Péter (Napóleon), Magyar Rádió Zenei Együttesei (karigazgató: Pad Zoltán, Matos László)

 

Vezényel: Palló Imre

Rendező: Anger Ferenc

 

A Háry „enigma, igazi rejtvény, amit megérteni ugyan könnyű, de megfejteni nehéz. Tréfa, szatíra, mélyebb értelem – s mindez egyszerre” – írta nem sokkal Kodály daljátékának bemutatója után egy angol zenetörténész. Hasonlóan sokrétegűnek és mélyen elgondolkoztatónak tartotta Szabolcsi Bence, aki 1926-ban így fogalmazott: „Ami itt sokféle álarc mögül, végső, igazi arcként néz át hazugságon, eposzon, mesén, kalandon: a magyar fellobogás és a magyar álom tragédiája. Megíratlan tragédia; s itt sem a szöveg mondja el, hanem Kodály zenéje.”

A Háry János tehát nem pusztán egy találékonyan, zenében elmesélt, színes és kacagtató történet, hanem – mind színpadi lehetőségeit, mind mélyebb értelmét tekintve – egy rendkívül összetett darab, mely újra és újra gondolkodóba kell hogy ejtsen minket. Ehhez a közös gondolkodáshoz igyekszik új szempontokat adni Anger Ferenc rendezése.

Ajánlatunk


A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy azt Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők.

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Kövess minket!


További ajánlataink


Dvořák: Stabat Mater

Vasas Székház Díszterme

Dvořák Stabat Mater című műve egy mélyen megindító vokális és zenekari mű, mely alapját a középkori latin himnusz, a "Stabat…

Spiró György: Szappanopera

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, Szentendrei Teátrum, 6SZÍN

Ki a zsidó? Mi az, hogy zsidó? Budapesten, egy Holokauszt-kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. A darab olyan tabukat tör…

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!