Program


Kocsis-bérlet 4. Háborúban hallgatnak? vez.: Hartmut Haenchen közr.: Baráti Kristóf hegedű

Kocsis-bérlet 4. Háborúban hallgatnak? vez.: Hartmut Haenchen közr.: Baráti Kristóf hegedű

1943: ebben az évben született az est karmestere, valamint az a ritkán hallható Sosztakovics-szimfónia is, amelyet vezényel, és amelyet az egyik legragyogóbbnak tartanak mind közül.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 14. csütörtök, 19:30

BRAHMS: D-dúr hegedűverseny, op. 77.
SOSZTAKOVICS: VIII. szimfónia (c-moll), op. 65

Baráti Kristóf – hegedű
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Hartmut Haenchen


1943: ebben az évben született az est karmestere, valamint az a ritkán hallható Sosztakovics-szimfónia is, amelyet vezényel, és amelyet az egyik legragyogóbbnak tartanak mind közül. A sötét hangvételű, az ideológiai előírások ellenére tragikus kicsengésű 8. szimfónia a Sztálingrád alcímet viseli, a második világháború és az egész világtörténelem talán legvéresebb csatájának emlékére. Hartmut Haenchen ma már az egyik legjelentősebb operadirigens Nyugat-Európában, noha Kelet-Németországban töltötte pályájának első húsz évét, és csak 1986-ban telepedett le Hollandiában, hogy az ottani zenei élet egyik fontos szereplőjévé váljon. Az első részben Brahms örökzöld hegedűversenyét dirigálja, a szólót pedig egy általunk jól ismert művész játssza: a negyvenéves Kossuth-díjas, Baráti Kristóf egyike Magyarország legjelentősebb fiatal hegedűművészeinek, akinek nemzetközi karrier és megannyi nagy sikerű lemezfelvétel áll a háta mögött.

Ajánlatunk


A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy azt Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők.

„Az ok, ami miatt a Szerelmes Shakespeare-t az irodalommal foglalkozó kutatók és kritikusok is élvezetesnek találják, nem más, mint hogy a narratíva nagyon öntudatosan játszik el azokkal az életrajzi fantáziákkal, amelyek az idők során Shakespeare köré épültek.” (Adam Hooks)

Kövess minket!


További ajánlataink


Egy, kettő, három Szép

Átrium

Norrison bankigazgatónak egy óra áll a rendelkezésére, hogy csodát tegyen. Pártfogoltja választottjából kell decens üzletembert varázsolnia, felépítve egy új világot.

Recirquel: IMA Szép

Müpa Sátor

Újra Budapesten az IMA, az elmúlt évek egyik legsikeresebb előadóművészeti produkciója: a Recirquel immerzív újcirkusz előadása szeptemberben a Müpa Sátorban.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!