Program


Kobajasi Kenicsiró és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

Kobajasi Kenicsiró és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

A zenekar mesterei - Kobajasi Kenicsiró és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 8. szerda, 19:30

Beethoven: Coriolan - nyitány, op. 62.
Kodály: Galántai táncok

szünet

Csajkovszkij: 5. (e-moll) szimfónia, op. 64

A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

Vezényel: Kobajasi Kenicsiró

A népszerű japán karmester, Kobajasi Kenicsiró eredetileg zeneszerzőnek készült és napjainkban is aktívan foglalkozik komponálással. A zeneszerzés iránti érdeklődését Beethoven keltette fel, 10 évesen úgy érezte, hogy „ha a legkisebb elemekből óriási dolgokat lehet létrehozni, akkor a zeneszerzés világának meghódításáért érdemes akár egy egész életet is áldozni”. Beethoven Kobajasi Kenicsiró karmesteri pályájának ma is kiemelten fontos szerzője. De mi a helyzet Kodály Zoltán muzsikájával? Kroó György egy alkalommal úgy hallotta, hogy a karmester „bizonyos fúvósszólamok előtérbe helyezésével olyan keleties koloritot adott a darabnak, hogy a hallgató már-már azon meditált, nincs-e ez a Galánta a térképen vagy ezer kilométerrel keletebbre, mint ahogy eddig gondoltuk. De mindenképpen tehetségre vall, ha valaki saját olvasatból indul ki, s nem egy ismert lemezprodukciót próbál utánozni. E keleti kolorit mellett természetesen a magyar és a Kodály-jellegből is maradt annyi a produkcióban, amennyi lázba hozta a közönséget”. Kobajasi kapcsolata a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel és növendékeivel 2012-ben vált szorosabbá, azóta több ízben is dolgozott az Akadémia Szimfonikus Zenekarával.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Meg se kínáltak-Bödőcs Tibor könyve alapján

6SZÍN

Kocsmaária sok nevetéssel és sírással. - A szerző többször is nyilatkozta, hogy “Thuróczy Szabolcs hangján szól a fejében Oszkár”. Az…

TAP FACTORY TOUR 2024

Erkel Színház

Egy fergeteges, látványos, magával ragadó show... ez a Tap Factory! A Stomp és a Blue Man Group legjobb hagyományainak és…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!