Program


Klasszikus Film Maraton: Sörgyári capriccio

Klasszikus Film Maraton: Sörgyári capriccio

cseh vígjáték, 93 perc, 1981
cseh nyelven magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 5. csütörtök, 18:30

Rendező: Jiří Menzel

Forgatókönyvíró: Bohumil Hrabal, Jiří Menzel
Operatőr: Jaromír Šofr
Zene: Jiří Šust
Szereplők: Magda Vášáryová, Jiří Schmitzer, Jaromír Hanzlík, Rudolf Hrusínský, Petr Čepek, Oldřich Vlach

 

„Unatkozik? Vásároljon mosómedvét!” Ezek a mondatok a tűzfalakra is fel voltak írva a kilencvenes években. Kevés film van, amiből annyi és olyan nagyszerű szállóige repült volna fel, mint Menzel klasszikusából. Van valami nagyon közép-kelet-európai a Hrabal és Menzel életműben, ami miatt mind a két szerzőt tiszteletbeli magyarnak is éreztük. A Hrabal-művek megjelenései mindig eseményszámba mentek, és ezt a kedélyes, ugyanakkor valahol mégis szomorú, kilátástalan, de a kilátástalanságba bele nem keseredő világot, ezt a szürkeség elől az élet hétköznapi mozzanataiban pompát, szépséget találó mentalitást ebben a szovjet birodalmi térségben a túlélésre is találták ki. Többek közt Hrabal, nekünk is, kétségtelenül nekünk is. Amikor a sörgyár vezetőjének felesége, vagyis a szépséges Magda Vášáryová felmászik a kéményre Pepin bácsival, vagy amikor lehúz egy korsó sört, vagy elalszik a hátán a doktor, abban minden benne van, amit a mi világunkról tudni érdemes. Ezek nem egyszerűen szép vagy emlékezetes jelenetek: ezek mintha velünk történtek volna. Mert annyira akartuk, hogy velünk is történjenek. Mert tényleg, így lehetett túlélni. Ez a film a kollektív emlékezet része.

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach örökkévalóságot idéző művei mellett Felix Mendelssohn örökszép hegedűversenyét adják majd elő.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Két házaspár összeül, hogy egyszer s mindenkorra rendezzék fiaik konfliktusát. A találkozó vitába torkollik, felfedve minden szereplő valódi arcát.

Még egy kört mindenkinek

Belvárosi Színház

A hatalmas sikerű dán filmből készült életigenlő színdarab beleérzéssel és humorral szembesít azzal, mivel jár, ha megpróbáljuk elengedni a kontrollt.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!