Program


KisCsipke

KisCsipke

Radina Dace / Pjotr Iljics Csajkovszkij
KISCSIPKE
Gyerekelőadás óvódásoknak és kisiskolásoknak

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 25. vasárnap, 15:59

Amikor már évek óta nagy sikerrel ment a Hattyúk tava kisgyerekeknek szánt beavató verziója, a KisHattyúk tava, elérkezett az idő, hogy folytatása legyen, mintegy sorozattá alakuljon a koncepció. A 2022/23-as évadban került először színre a KisCsipke című előadás, amellyel az OPERA célja, hogy minél kisebb korban bevonja a gyerekeket a balett varázslatos világába. A produkció során Csipkerózsika történetével és Csajkovszkij zenéjével ismerkedhet meg az ifjúság: balettnövendékek és nézők egyaránt. A KisCsipke beavató előadásban egy mesélő készíti elő a majd színpadon, a balett különleges nyelvén előadott történetet, ahol a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei profi partnerekkel és profi körülmények között ismerhetik meg a színház, a balett, az előadások létrejöttének folyamatát, és „élesben” gyakorolhatják a mesterséget. Mindez a szülőknek is lehetőség, amely által beleláthatnak gyermekeik tevékenységébe. A mesélő szövegét Szendrődy Dorottya, a Balettintézet tánctörténet- és etikett-tanára írta. A KisCsipke – bár nem olyan részletességgel, mint az  eredeti Csipkerózsika balett – felöleli a cselekményt az elejétől a végéig.

Az előadás létrejöttét a Magyar Állami Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány pályázatai nyomán a Kulturális és Innovációs Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Évados szereposztás
Mesélő: Bátor Anna Daniela
Auróra: Préfontaine Martina | Sharipova Elena
Florimund: Bäckström Mattheus | Hnedchyk Viachaslau
Királyné: Kőszegi Katalin
Óriás: Kovács Dénes

Közreműködnek a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei

Alkotók
Szövegkönyv: Szendrődy Dorottya
Zeneszerző: Pjotr Iljics Csajkovszkij
Rendező: Radina Dace
Díszlettervező: Csikós Attila
Jelmeztervező: Rományi Nóra
Koreográfus / Balettmester: Chernakova Olga | Gyarmati Zsófia | Kirejko Dmitrij Taraszovics | Kovács Dénes | Kőszegi Katalin | Mirzoyan Albert | Radina Dace | Rafai-Vetési Adrienn

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Kövessen minket!


További ajánlataink


Süsü, a sárkány kalandjai

Vidám Színpad

Süsü, a kedves egyfejű sárkány elmenekül családjától, mert apja kitagadta. Miután örök barátságot köt a királyfival, új otthonra talál a…

WellHello 10 Aréna Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Immár tíz éve, hogy a Wellhello először kérdezte meg, hány szerelmet bír még el a rakpart, és ezzel be is…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!