Program


Kent Nagano és a Hamburgi Állami Filharmonikus Zenekar

Kent Nagano és a Hamburgi Állami Filharmonikus Zenekar

Német komolyság és német derű a D-dúr hangnem jegyében: a II. szimfónia és a Hegedűverseny a hamburgi születésű Johannes Brahms életművének súlyos, de életvidám részéhez tartozik. Akik megszólaltatják a tisztelgéssel felérő műsort: a szülőváros zenekara.





 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 29. szerda, 19:30

Korábbi sikerek színhelyei - Boston, Lyon, Manchester, Berlin, München - után az amerikai-japán dirigens, Kent Nagano 2015 óta a Hamburgi Állami Opera és Filharmonikus Zenekar fő-zeneigazgatója. Telemanntól a Beatlesen át Ligeti Györgyig sok muzsikus állt kapcsolatban Hamburggal, de a legfontosabbak egyike Johannes Brahms, aki, bár pályája délebbre, Bécsben teljesedett ki, egész élete során „eleve elrendelésként” hordozta magában zenéjének északnémet borúját. A hamburgiaknak illik Brahmsot játszaniuk - ezt teszi a város zenekara is, de a két mű, amelyet Nagano kiválasztott, ezúttal a zeneszerző énjének derűs, napfényes oldalára tessékel.
A II. szimfónia csupa gondtalanság és repeső öröm, a mű fináléját pedig szinte szétveti az energia. Nem nélkülözi a jó kedélyt, délcegséget a Hegedűverseny sem, ráadásul a műnek magyar vonatkozása is van, hiszen Brahms legjobb barátja, a magyar származású Joachim József számára írta, a táncos ritmusú zárótétel pedig - talán éppen ezzel összefüggésben - „bokázó” verbunkos-témát mutat be. A versenymű szólistája az utóbbi évek egyik nagy hegedűs felfedezettje, a huszonnyolc esztendős Veronika Eberle, akit közel egy évtizede Mitsuko Uchida hívott meg a világ legrangosabb kamarazenei műhelyének számító Marlborói Fesztiválra. A művésznő az úgynevezett „Dragonetti” Stradivarin játszik.

Műsor:

Brahms: II. (D-dúr) szimfónia, op. 73
Brahms: D-dúr hegedűverseny, op. 77

Vezényel: Kent Nagano

Közreműködik: Veronika Eberle (hegedű )

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Kövessen minket!


További ajánlataink


KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

Süsü, a sárkány kalandjai

Vidám Színpad

Süsü, a kedves egyfejű sárkány elmenekül családjától, mert apja kitagadta. Miután örök barátságot köt a királyfival, új otthonra talál a…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!