Program


Kelemen Kristóf - Pálinkás Bence György: Borkóstolással egybekötött tehetséggondozás

Kelemen Kristóf - Pálinkás Bence György: Borkóstolással egybekötött tehetséggondozás

Kelemen Kristóf – Pálinkás Bence György – MU Színház: Borkóstolással egybekötött tehetséggondozás

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 1. hétfő, 20:00

Kedvelik azon megmérettetéseket, amelyeken a rátermettség helyett a szimpátia, esetleg rokoni- vagy érdekkapcsolatok döntenek? Amikor a lelkiismeretet legyőzi a lábszagú lustaság, a politikai korrektséget pedig a zsíros cinizmus és a felsőgomb-kigombolás? A Hungarikum Ügynökség 2019-ben is megrendezi háromfordulós, Hungarikum-ismereti vetélkedőjét, amelynek nem kisebb a tétje, mint hogy ki nyeri el a Hungarikum Ügynökség Lovagkeresztje elismerést. Vendégeinknek ügyességi és kvíz feladatokon kell helytállniuk. A program díjátadó gálával zárul.

“És mi milyen könnyen belemegyünk a játékba! Sőt nagyon is ismerős a terep. Mert ha játszani akarunk, el kell fogadnunk a hivatalos és az általuk felállított játékszabályokat is, és közben úgy kell tennünk, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Én például a leggátlástalanabbul játszom az ő szabályaik szerint, azt találom mondani, hogy a kritikáimon keresztül világnyelvvé fogom tenni a magyart, és meg is nyerem a vetélkedőt.” / Rádai Andrea: Tudni kell választani. In: Magyar Narancs

Az alkotókról:
Kelemen Kristóf dramaturg, rendező, a Radnóti Miklós Színház dramaturgja, az SZFE Doktori Iskola doktorandusza.
Pálinkás Bence György kollaboratív művészeti és posztdramatikus színházi projektekben valamint kísérleti tanórákon dolgozik. A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Alapítvány kuratóriumának elnöke, a Magyar Képzőművészeti Egyetem doktorjelöltje.
Kelemen Kristóf és Pálinkás Bence György Magyar akác című közös produkciója elnyerte a szegedi THEALTER Fesztivál kritikusdíját, és az előadást beválogatták több nemzetközi színházi fesztivál programjába is, így eljátszották Bázelben, Nyitrán, Lipcsében, Drezdában és Chemnitzben.
Regényi Júlia filozófia szakon kezdte tanulmányait, majd nemzetközi kapcsolatok elemző végzettséget szerzett. Fontosnak tartja, hogy a társadalmi jelenségekkel, illetve a politikai folyamatokkal művészeti alkotások formájában is tudjunk és merjünk foglalkozni.
Tarr Judit szabadúszó színész, az E-Mancik Színházi Manufaktúra tagja.

Alkotók: Kelemen Kristóf, Pálinkás Bence György, Regényi Júlia, Tarr Judit
Fotó: Csányi Krisztina
Koncepció: Kelemen Kristóf, Pálinkás Bence György
Külön köszönet: Böröcz Judit

A MU Színház Közhasznú Nonprofit Ktf. produkciója
Az előadás létrehozását támogatta a Nemzeti Kulturális Alap

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach örökkévalóságot idéző művei mellett Felix Mendelssohn örökszép hegedűversenyét adják majd elő.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

TAP FACTORY TOUR 2024

Erkel Színház

Egy fergeteges, látványos, magával ragadó show... ez a Tap Factory! A Stomp és a Blue Man Group legjobb hagyományainak és…

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!