Program


Kelemen Barnabás és a Zeneakadémia Vonószenekara - A Zeneakadémia Vonószenekara

Kelemen Barnabás és a Zeneakadémia Vonószenekara - A Zeneakadémia Vonószenekara

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 21. péntek, 19:30

Beethoven: 11. (f-moll) vonósnégyes, op. 95 („Serioso”) – vonószenekari átirat
Mozart: 13. (C-dúr) zongoraverseny, K. 415
Dvořák: E-dúr vonósszerenád, op. 22

Kaisei Mizuno (zongora)
A Zeneakadémia Vonószenekara (koncertmester: Kelemen Barnabás)

A szimfonikus zenekari képzés mellett immár az is hagyománnyá vált a Zeneakadémián, hogy a hallgatók a vonószenekari játék sajátosságait is megismerjék és tudásukat bemutassák világhírű művészek irányításával. Az 2022/23-as sorozat utolsó hangversenyére a Kamarazene Tanszék oktatójával készülnek diákjaink. A Mozart-versenymű szólistája, Mizuno Kaisei 2022-ben végzett a Zeneakadémia mesterképzésén Farkas Gábor és Réti Balázs növendékeként, azóta pedig a zongoraművész-szólista posztgraduális szakirányon tanul. Részt vett többek közt Eliso Virsaladze, Ronan O’Hora és Jean-Efflam Bavouzet mesterkurzusán, valamint számos nemzetközi versenyen díjazták tehetségét. A három megszólaló kompozíció mind egy-egy klasszikus műfaj kiemelkedő darabja, mintegy száz évet felölelve a zenetörténetből: Mozart versenyműve 1782–83-ban, a korai bécsi években, Beethoven eredetileg egy szűkebb műkedvelő körnek szánt vonósnégyese 1810–11-ben, Dvořák szerenádja pedig 1875-ben, első szakmai sikerei kezdetén született.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Kövess minket!


További ajánlataink


Nemanja Radulović & Double Sens - világhírű hegedűművész koncertje Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Világraszóló népszerűségét minden sablont és konvenciót mellőző eredeti egyéniségének köszönheti. A világhírű hegedűművész bátor művészi szabadsággal szólaltatja meg a műsorára…

Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!