Program


Karácsonyi csillag - Ziránó Színház

Karácsonyi csillag - Ziránó Színház

KARÁCSONYI CSILLAG
A Ziránó Színház előadása.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. december 11. vasárnap, 10:00

Az előadás téli ünnepünk varázslatos és titokzatos voltát hirdeti: bábokkal és zenével, énekekkel fűszerezett élő játékkal elevenedik meg a betlehemi történet. Fény és sötétség, szent és profán, humoros játékosság és ünnepélyes, komoly ragyogás váltják egymást.
Ritmus-játék, vásári bábjátékok, hagyományos, népi betlehemesek. Az előadás csúcspontján, a kisded születésének pillanatában megváltozik, sőt, megáll az idő. Angyali szózat hallik, minden ragyog. Kiolthatatlan fény érkezik a világba, amely fölött semmilyen ördögi szándék nem arathat győzelmet.

Játsszák: Boráros Milada, Pfeifer Zsófia, Varga Péter

Szöveget írta: Boráros Milada

Az előadást tervezte és készítette: Boráros Szilárd

A Magamura Alkotóműhely és a Ziránó Színház közös előadása.

3 éves kortól ajánljuk.

Az előadás után varázssüti és kézműves foglalkozás várja a gyerekeket.

„Családi bábszínház vagyunk; Hottón, egy zalai domb tetején élünk. Itt nevelgetjük gyermekeinket és bábjátékainkat, és nevelődünk gyermekeink és játékaink segítségével. Nagyvárosi nagy- bábszínházból indultunk el. Tanultunk és tanulunk „felsőfokon”, de bizton állíthatjuk, hogy a legkisebb helyeken játszva tanulunk a legtöbbet, a legapróbbaktól! Időről időre előkerülnek a nagy kérdések: Vajon a kakasok ébresztik a Napot vagy a Nap ébreszti a kakasokat? Miért is kell megzsírozni a szekerünk kerekét? Hogyan tudjuk kívül tartani a hamis ígéretekkel kopogtató, minket bekebelezni akaró farkasokat? Répaültetés helyett lehet-e gondtalanul szunyókálni egy fazék alatt? Engedjük-e, hogy egy ördög kioltsa a csillagokat? Válaszainkat szívesen megosztjuk Mindenkivel! Aki nem hiszi, járjon utánunk!”

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Kövessen minket!


További ajánlataink


WellHello 10 Aréna Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Immár tíz éve, hogy a Wellhello először kérdezte meg, hány szerelmet bír még el a rakpart, és ezzel be is…

A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!