Program


Kamarakoncert / KLASSZ a pARTon! Kodály Zoltánnal és a Cimborákkal

Kamarakoncert / KLASSZ a pARTon! Kodály Zoltánnal és a Cimborákkal

Kodály Zoltán zenepedagógiai hitvallása több publikációjában is megfogalmazódott az idők során. Ezekből egyértelműen kiviláglik, hogy bár küldetése legfontosabb alkotóelemének a gyermekek, a leendő zenehallgatók zenei nevelését tartja, azokról a feltételekről is határozott elképzelése van, hogy mi teszi a jó (hivatásos) zenészt.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 16. szombat, 15:00

Ki a jó zenész? című, 1953-ban megjelent írásában olvasható: „... a jó zenész kellékeit négy pontban foglalhatjuk össze: 1. kiművelt hallás, 2. kiművelt értelem, 3. kiművelt szív, 4. kiművelt kéz”.
Mindennek kialakulásában sokat segít a kamarazene, amely Kodály alkotói munkásságában különösen 1909 és 1920 között jutott kiemelkedő szerephez. A műsorban megszólaló művek eredetileg nem mind kamarazenei darabok, ám harmonikusan illeszkednek Kodály „Legyen a zene mindenkié!” gondolatához - az átiratok ugyanis éppen ezt a célt szolgálják.

Brahms: d-moll hegedű-zongora szonáta, op. 108
Brahms: c-moll scherzo
Kodály: Adagio
Bartók: Táncszvit, Sz. 77, BB 86
Kodály-Földes Andor: Háry-szvit
Kodály: Szólószonáta gordonkára, op. 8

Közreműködők:

Kocsis Krisztián, Zsoldos Bálint: zongora
Oláh Vilmos: hegedű
Devich Gergely: gordonka
Joó Beatrice: moderátor

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Kövess minket!


További ajánlataink


Ments meg, szerelem! Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Nyolc ember mulatságos és megható találkozása az online térben a pandémia idején. Musicalvígjáték a félreértésekről és a válságon győzedelmeskedő szerelemről.

Spiró György: Szappanopera

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, Szentendrei Teátrum, 6SZÍN

Ki a zsidó? Mi az, hogy zsidó? Budapesten, egy Holokauszt-kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. A darab olyan tabukat tör…

Nagyszabású, exkluzív koncerttel érkezik tavasszal a Várkert Bazár színpadára a kivételes tehetségű, nemzetközileg is elismert énekesnő Király Linda és a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!