Program


kamara.hu/2 - Fordulópont - A Zeneakadémia kamarezenei fesztiválja

kamara.hu/2 - Fordulópont - A Zeneakadémia kamarezenei fesztiválja

Simon Izabella és Várjon Dénes művészeti vezetők a kamara.hu elnevezésű fesztivál második estjén két ismert és két kevésbé ismert szerző egy-egy remekművét tűzik műsorra, mégpedig összhangban az idei fesztivál alcímével.

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. november 18. péntek, 19:00

Fordulópontnak számít ugyanis a 20. századi zene történetében Debussy utolsó nagyobb szabású műve, a hegedűszonáta, ez az impresszionista stíluson messze túllépő, egy újfajta, absztrakt zeneiség felé előre mutató mű, amelynek hegedűszólamát a német Viviane Hagner, a legnagyobb karmesterek – Barenboim, Mehta, Abbado – szólistája, elhivatott kamaramuzsikus játssza majd. Kései mű Schubert Téli utazás című dalciklusa is, s fordulópont a dalirodalomban. Ezúttal Kovács István előadásában lesz hallható, aki méltó szellemi örököse a legnagyobb magyar Schubert-énekesnek, Polgár Lászlónak. Josef Suk cselló-zongora duóra írott kéttételes műve a szerző pályáján jelentett fordulópontot: ez volt a darab, amellyel sikerült kilépnie apósa, Dvořák szellemi árnyékából. Az ugyancsak cseh származású Erwin Schulhoff 1925-ben írta hegedű-cselló duóját, amely tökéletes összefoglalását nyújtja szerzője eklektikus zenei stílusának. E két mű csellószólamát a hazánkban jól ismert és méltán népszerű, világhírű Steven Isserlis fogja játszani, aki három legfontosabb mesterének Rados Ferencet, Kurtág Györgyöt és Végh Sándort tartja, s akit az angol királynő 1998-ban a Brit Birodalom Rendjével tüntetett ki széles körű csellóművészi és pedagógiai tevekénységéért.

Műsor:

Debussy: Hegedű-zongoraszonáta
Suk: Ballada és szerenád, op. 3
Schulhoff: Duó hegedűre és csellóra
szünet
Schubert: Winterreise, D. 911

Művészeti vezetők Simon Izabella és Várjon Dénes Simon Izabella, Várjon Dénes (zongora); Viviane Hagner (hegedű), Steven Isserlis (cselló); Kovács István (basszus)

Ajánlatunk


Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

Kövess minket!


További ajánlataink


Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!