Program


K-Arcok: Metamorfózis / Mind1 - Közép-Európa Táncszínház

K-Arcok: Metamorfózis / Mind1 - Közép-Európa Táncszínház

A Közép-Európa Táncszínház előadása

Két részben, szünettel

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 17. péntek, 19:00

A KET egyedülálló előadássorozatot indított, amelyben a társulat táncművészei a szóló műfajában merítkeznek meg, többek között olyan koreográfusokkal közösen, mint Hód Adrienn, Réti Anna, Halász Gábor és Kun Attila. A szóló műfajának köszönhetően a táncos színpadi jelenlétében és a próbafolyamat alatt a koreográfus felkínálta ötletekre adott válaszaiban rajzolódik meg az előadó személyisége, így válhat két alkotó entitás közös munkája a KET adott táncművészével egy-egy karcolattá, arcképpé.                

A sorozat eddig elkészült négy produkcióját láthatja a közönség két este során.

Metamorfózis

A darab egy, az őrület határán lévő ember személyiségváltozásait kutatja. Az előadás olyan horror és thriller filmeken alapszik, mint Stanley Kubrik  Ragyogás vagy Lars von Trier Antikrisztus című alkotása. A szóló egy különös térben játszódik, ahol rövid epizódok láncolata húz erős kontrasztot a megjelenített karakter különböző realitásai közé. Az előadás célja nem a teljes megértés, hanem az átalakulások tettenérése az egymást átfedő realitások metszetén keresztül.

Előadó: Horváth Adrienn

Koreográfus: Halász Gábor

Halász Gábor a Budapest Kortárstánc Főiskola elvégzése után a D.A.N.C.E. (Dance Apprentice Network aCross Europe) programjában vett részt, első saját munkáit ennek keretében mutathatta meg a közönségnek. Később évekig a Ballet National de Marseille tagja volt, jelenleg szabadúszó. 2015-ben Fülöp Viktor-ösztöndíjat kapott mint koreográfus. Közel tíz éve foglalkozik zenével, saját koreográfiái zenei anyagát javarészt maga készíti, de más alkotóktól is kap felkéréseket.

Horváth Adrienn 2009 óta a Közép-Európa Táncszínház tagja, 2013 óta a D.E.E.P. (Dance to Everyone Education Programme) egyik oktatója. A Magyar Táncművszeti Főiskolán szerzett diplomát, részt vett a MU Terminál programjában. 2013-ban Fülöp viktor-ösztöndíjat nyert.

Mind1

Az egyén perspektívájából vizsgálja az előadás az emberi fajra oly jellemző társadalmi élet illúzióját, a sors- és környezetünk alakításának illúzióját. Körbejárja azt a képzetet, hogy nem mindegy, miként cselekszünk, milyen üzenetet, illetve milyen jeleket hagyunk magunk után. Természettől elszakadt fajként újabb és újabb szerepek, álarcok, túlélési sémák végkimerülésig ismételt álarcos báljában hol találja meg az egyén a közösséget a "mindenség" megoldó erejével?

Előadó: Kovács Péter

Jelmez: Kasza Emese, MEI KAWA

Zene, zenei szerkesztés: Mádi László

Koreográfus: Kun Attila

Kun Attila Harangozó Gyula- és Imre Zoltán - díjas koreográfus, táncművész, 2013 óta a Közép-Európa Táncszínház művészeti vezetője. Korábban címzetes szólistaként dolgozott a Magyar Állami Operaházban, illetve olyan neves társulatok szólótáncosa volt, mint a londoni Rambert Dance Company és a svájci Ballet Basel. Pályafutása során olyan ismert koreográfusokkal dolgozott együtt, mint Christopher Bruce, Wayne McGregor, Ohad Naharin, Jiří Kylián, Mats Ek, Mauro Bigonzetti, Jorma Elo vagy Johan Inger.

Kovács Péter a Magyar Táncművészeti Főiskola elvégzése után szerződött a Közép-Európa Táncszínházhoz, ösztöndíjasként részt vett a North Carolina Dance Theatre és a japán Kudot Ballet School kurzusain.

A Közép-Európa Táncszínház (KET) nagy múltra tekint vissza: Magyarország elsőként alakult táncszínháza, mely a független kortárs táncegyüttesek között a legismertebbek közé tartozik hazánkban és külföldön egyaránt. Ahogy ezt nevében is hirdeti, vállalja, egy adott földrajzi régióhoz kötődve határozza meg önmagát, programszerűen kutatja és értelmezi ennek a régiónak mozgásvilágában kódolt sorsát. A Táncszínház 1988-ban alakult, jelenleg Kun Attila művészeti vezetésével, állandó társulattal és meghívott koreográfusokkal hozza létre előadásait.

Ajánlatunk


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

A Ferencsik bérlet koncertjein a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a bécsi klasszikához illőn csökkentett létszámmal lép pódiumra. A záróesten mindehhez még egy izgalmas mozzanat csatlakozik: a K. 467-es C-dúr zongoraversenyt nem modern instrumentumon, hanem fortepianón halljuk.

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

Komikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!