Program


K-Arcok: Lépcső / Uraim - Közép-Európa Táncszínház

K-Arcok: Lépcső / Uraim - Közép-Európa Táncszínház

A Közép-Európa Táncszínház előadása

Két részben, szünettel

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 18. szombat, 19:00

A KET egyedülálló előadássorozatot indított, amelyben a társulat táncművészei a szóló műfajában merítkeznek meg, többek között olyan koreográfusokkal közösen, mint Hód Adrienn, Réti Anna, Halász Gábor és Kun Attila. A szóló műfajának köszönhetően a táncos színpadi jelenlétében és a próbafolyamat alatt a koreográfus felkínálta ötletekre adott válaszaiban rajzolódik meg az előadó személyisége, így válhat két alkotó entitás közös munkája a KET adott táncművészével egy-egy karcolattá, arcképpé.                                

A sorozat eddig elkészült négy produkcióját láthatja a közönség két este során.

Lépcső

A lépcső az élet színtere. Váratlan és nagyon is várt fordulókkal ajándékozza meg az embert. A mozgó ember bizonytalan, a lépcső biztos. Az ember gondolatai, vágyai is ilyen lépcsőjárók. A szárnyaktól rég megváltak. Hol a padlástérbe kaptatnak, hol le az alagsorba. Sok ilyen társtalan vágy hagyja el a lakást, hogy odakint hirtelen önnön ellentétébe forduljon, vágytalan társsá váljék. Aki senkinek se kell, akinek senki se kell. Merészséghiány? Képességhiány? Mindenki annak látszik, ami nem. Van, aki küzd ellene, és abba bukik bele. Van, aki nem, és mások buknak bele. A lépcső, úgy tűnik, út, de nem kiút.

Előadó: Hargitai Mariann

Szöveg: Halasi Zoltán

Hangkulissza: Debreczeni Márton

Külön köszönet: Körmendy Pál, Hudi László, Debreczeni Márton, Kapitány Tamás, Teket Renáta, Fodor Katalin

Tér és koreográfia: Réti Anna

Réti Anna rotterdami tanulmányai után Hollandiában Itzik Galilivel, Conny Janssennel és Jens Van Daele-vel dolgozott. 2005 óta készít saját koreográfiákat, alkotásaival 2007-ben és 2012-ben is elnyerte a Lábán Rudolf-díjat. 2015-ben bemutatott Point of You című előadását, melyet a portugál Ricardo Machadoval közösen készített, az Aerowaves nemzetközi hálózat az év 20 legizgalmasabb alkotása közé választotta.

Hargitai Mariann 2006 óta a Közép-Európa Táncszínház tagja, a Pécsi Művészeti Szakközépiskola és a MU Terminál elvégzése után került a társulathoz. 2012-ben az év legjobb női táncosának választották. A 2014-es Nemzetközi Monotánc Fesztiválon is szerepelt Monocrossing című előadásával, melyet a bolgár származású Jivko Jeliazkov koreografált.

Uraim

„Több síkon kezdtünk el dolgozni Gáborral. Érdekel az ő saját személyes múltbéli története és a jelenben lévő érzetei, a tánchoz való viszonya. A férfi nemhez kapcsolódó elvárások, sztereotip jellemzők, a férfi szerep, jelleg különböző élethelyzetekben és táncstílusokban való megjelenése foglalkoztat. Illetve a témával kapcsolatos, verbálisan értelmezhető tartalmak film részlet, mese, vers, dal használata.”

Alkotótárs és előadó: Ivanov Gábor

Zenei szerkesztő: Mádi László

Külön köszönet: Molnár Csaba, Hargitai Mariann

Koreográfus: Hód Adrienn

Hód Adrienn fő profilja a kísérleti mozgás, a kortárstánc. A Budapest Tánciskola elvégzése után ösztöndíjasként dolgozott többek között a Tanzfabrik, a Headlands Centre for the Arts vagy a danceUSA/Philadelphia szervezeteknél. 2007 óta a HODWORKS vezetője, 2012-ben és 2014-ben is elnyerte a Lábán-díjat Basse danse illetve Pirkad című előadásaival. Az Aerowaves nemzetközi hálózat három alkalommal is az év 20 legkiemelkedőbb kortárs táncelőadása közé választotta alkotásait (Basse danse, Pirkad, A halandóság feltételei).

Ivanov Gábor a BailArt Táncstúdióban végzett, emellett számos hazai és nemzetközi workshopon vett részt. 2013 óta a Közép-Európa Táncszínház tagja, ugyanebben az évben a Beyond Front@ keretében dolgozott Robert Clarkkal is. Olyan koreográfusok alkotásaiban táncolt, mint Zachár Lóránd, Mészáros Máté, Kun Attila, Varga Kinga és Nagy Emese. Grecsó Zoltán,Nemes Zsófia, Kricskovics Antal.

A Közép-Európa Táncszínház (KET) nagy múltra tekint vissza: Magyarország elsőként alakult táncszínháza, mely a független kortárs táncegyüttesek között a legismertebbek közé tartozik hazánkban és külföldön egyaránt. Ahogy ezt nevében is hirdeti, vállalja, egy adott földrajzi régióhoz kötődve határozza meg önmagát, programszerűen kutatja és értelmezi ennek a régiónak mozgásvilágában kódolt sorsát. A Táncszínház 1988-ban alakult, jelenleg Kun Attila művészeti vezetésével, állandó társulattal és meghívott koreográfusokkal hozza létre előadásait.

Ajánlatunk


zenés party két részben

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Egy, kettő, három Szép

Átrium

Norrison bankigazgatónak egy óra áll a rendelkezésére, hogy csodát tegyen. Pártfogoltja választottjából kell decens üzletembert varázsolnia, felépítve egy új világot.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!