Program


Jó estét nyár, jó estét szerelem_
6

Jó estét nyár, jó estét szerelem_

Fejes Endre kisregénye sajátos groteszk kritikáját adja a hatvanas évek végi magyar valóságnak, ahol nincs becsülete a munkának, nincs értelme a józan törekvéseknek. Így viszont diplomataként, külföldiként, pénzes emberként mindenki meghajol előtte, magasan, fölényesen mindenki felett állhat.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 25. csütörtök, 19:00

Fejes Endre - Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem

A Jó estét nyár, jó estét szerelem című regény főhőse, a „görögös fejű” fiatal lakatos kitűnően dolgozik, ám fizetését egy-két nap alatt elkölti. Azon az egy-két napon azonban a görög nagykövetség diplomatájának adja ki magát, aki igencsak törve beszél magyarul, csak a legelegánsabb éttermekben és bárokban forog, szórja a pénzt, szép leányoknak-asszonyoknak udvarol.

Fejes Endre – Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem című darabja a musical és a zenés játék határán áll.

Fejes Endre kisregénye sajátos groteszk kritikáját adja a hatvanas évek végi magyar valóságnak, ahol nincs becsülete a munkának, nincs értelme a józan törekvéseknek. Így viszont diplomataként, külföldiként, pénzes emberként mindenki meghajol előtte, magasan, fölényesen mindenki felett állhat.

A történet persze, törvényszerűen tragédiába torkollik. Az a gyönyörű lány, akibe Viktor végzetesen szerelmes lesz, rájön a csalásra, szinte kihívja féktelen elkeseredésében a sorsot, csaknem kényszeríti a fiút, hogy végezzen vele.

Fejes Endre regényéből született zenés dráma színházi ősbemutatója 1977-ben a Vígszínházban volt. Azóta Presser Gábor zenéjével a színházak sikerdarabjává vált.

Rendező: Szász János

Ajánlatunk


Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

ANDREA BOCELLI - RÁADÁS! Szép

MVM Dome

A nagy érdeklődésre való tekintettel, Andrea Bocelli az immár teltházas november 23-i koncertje után november 24-én is fellép az MVM…

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!