Program


IZP-estek:Rab Szasza: Rage/Rab-Kuti Alexandra: Beszélek róla

IZP-estek:Rab Szasza: Rage/Rab-Kuti Alexandra: Beszélek róla

IZP-estek (az NKA Imre Zoltán programjának támogatásával):
Rab Szasza: Rage
Rab-Szasza: Beszélek róla
-dupla előadás-

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. október 25. kedd, 19:15

időtartam: 40 perc
korosztály: 18+

Rab Szasza: Rage

Egy negatív élmény, emlék után ott van az a sokszor átélt feszítő érzés a testünkben. Néha jelen vagyunk mikor történik és észleljük, néha pedig észre se vesszük jelenlétét. A düh, harag, és minden negatívum, ami belénk szorul, sokszor nem tud kijönni. A te tested, hogy reagál, ha dühös vagy? És ilyenkor mit csinálsz? Éreztél már olyat, hogy a dühtől nem tudtál mit csinálni, ledermedtél és csak üvölteni akartál torkod szakadtából?

A bemutató során ezt és ehhez hasonló pillanatokat ragadnak meg a táncosok, természetesen táncon keresztül. Sok-sok emlék kerül felidézésre, melyek a bemutató alapját és egyben mozgásnyelvezetét adják.

Alkotó: Rab Szasza
Előadók: Csasznyi Blanka, Oberfrank Réka, Koncz Judit
Zene: Dézsi Sándor

Támogatók: L1 Egyesület, Sín Művészeti Központ
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre. 

——————————————–

időtartam: 20 perc
korosztály: 18+

Rab Szasza: Beszélek róla

Kortárstánc művészként végeztem, emellett okleveles pszichológus vagyok. Ez a két terület, ami érdekel. A Beszélek róla című előadásomban össze is tudtam kötni a kettőt. Ugyanis egy traumatizált egyén, illetve egyének történeteit dolgoztam föl, pszichológiai kutatások bevonásával. A szexuális abúzus és annak feldolgozási folyamatai jelennek meg az előadásban, ami hosszú évek periódusát sűríti húsz percbe, a trauma bekövetkeztétől egészen az elengedésig. A darab során megjelenik a trauma és annak hozadékai, az áldozatban lejátszódó belső harcok, a feldolgozás és a továbblépés lehetősége. Az előadást élő ének kíséri.

Alkotó, előadó: Rab Szasza
Ének: Mekis Flóra
Fény: Lukács Gergő

Támogatók: L1 Egyesület, Sín Művészeti Központ
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával jött létre. 

Ajánlatunk


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

10 éves Jubileumi születésnapját ünnepli az Audi Aréna Győrben az EDDA zenekarral. Ennek a kerek évfordulónak köszönhetően az Audi Aréna megajándékozza a koncertre látogatókat.

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

Az Özvegy Karnyóné

Új Színház

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!