Program


Itáliai utazás - A csodabogár

Itáliai utazás - A csodabogár

Matteo Oleotto első nagyjátékfilmjét több fesztiválon is díjazták, így a 2013-as Velencei Filmfesztiválról a kritikusok hetének közönségdíját vitte haza. 

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 14. szombat, 17:30

 

A piedonei termetű, nagydumás Paolo Bressan (a Teljesen idegenekből is ismert Giuseppe Battiston) Olaszország északkeleti sarkában, a szlovén határ melletti Goriziában él. Élete két fő helyszíne a munkahelye, a nyugdíjasotthon menzája és az a bár, ahol szabad idejét tölti helybeli cimboráival. Inkább ez utóbbi. Paolo szinte állandóan spicces. Még mmindig szereti volt feleségét, aki új párt talált magának, Alfiót. Az új férj Paolo vicceinek állandó céltáblája.

Falstaffi életmódjában egyik napról a másikra fordulat áll be, amikor nagynénje váratlan halála miatt rövid ideig az ő gyámságára bízzák szlovéniai unokaöccsét, Zoránt (Rok Prasnikar). A fiú kissé „lökött”, pontosabban zárkózott, introvertált személyiség, de ugyanakkor rendkívül intelligens is, meglepően választékos módon beszél például olaszul, főleg Paolo környezetéhez képest. Ám ami még ennél is figyelemre méltóbb: kiderül, hogy zseniális dartsjátékos. Ez pedig beindítja hősünk fantáziáját. Nagy tervei vannak a fiúval, szeretné egy pénzdíjas versenyen kiaknázni a tehetségét. Zoran eközben fülig beleszeret egy helybéli lányba, és ezt Paolo sem hagyhatja figyelmen kívül. Át kell gondolnia eddigi életét és el kell döntenie, hagyhatja-e, hogy a fiú nevelőintézetbe kerüljön vagy örökbe fogadja.

Rendező: Matteo Oleotto

 szereplők: Giuseppe Battiston, Rok Prasnikar, Teco Celio

 

 

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

A BFZ áprilisi Haydn–Mozart-koncertje a márciusi műsor párjának tekinthető.

A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal jár, ha az ember megpróbálja elengedni a kontrollt.

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Harry Potter filmzenék mágikus világa

MOM Kulturális Központ

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit…

MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találja meg saját válaszát a Magyar Menyasszony című kiállításon!

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!