Program


Irodalmi kertelő
2

Irodalmi kertelő

A Kert költői növényeinek megismerése Gadó György Pál erdőmérnök, természetfilmes vezetésével.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 5. vasárnap, 11:00

Barabás Miklós festőművész szerette a Városmajort és a növényeket. 1839-ben, mikor a telket megvásárolta, szőlősorok futottak fel a Kis-Sváb-hegyre. A séta az akkori kert képét röviden megidézi, de igazán a mai növényekkel foglalkozik, amelyek jelentős részét 2003-ban, a Villa felújításakor, szakmailag nagyra értékelt tájépítészi terv alapján ültették. A séta során kiderül, hogy a növények milyen irodalmi műveket idéznek fel, milyen kapcsolatban vannak a környéken egykor élt művészekkel.
Az „Őszi éjjel izzik a galagonya…” kezdetű verset a legtöbb gyerek már az óvodában megtanulja, de azt kevesebben tudják, hogy a verset Weöres Sándor néhány perc alatt írta Polcz Alainnek, akibe első látásra beleszeretett. Polcz Alain majdnem öt évtizedig a Villától néhány házra, a Városmajor utcában lakott férjével, Mészöly Miklóssal.

A séta résztvevői sok, a kert olyan kevésbé közismert növényfajaival is megismerkedhetnek, mint az amerikai tulipánfa, a Jósika-orgona vagy a tiszafa, de néha a leghétköznapibb fák is megihlették az írókat, költőket. A kertben lévő igazán szép növények közül a séták résztvevői mindig azokkal találkozhatnak, amelyek éppen leglátványosabb arcukat mutatják.

A séta időtartama | kb. 90 perc

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Madame Tussauds Budapest

Madame Tussauds, Palazzo Dorottya

A világ legújabb Madame Tussauds Budapest produkciójában 52 magyar és nemzetközi élethű viaszfigurával, lélegzetelállító installációkkal, rengeteg élménnyel, hang- és fényjátékkal,…

A Harry Potter filmzenék mágikus világa

MOM Kulturális Központ

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit…

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!