Program


Inzulinrezisztencia komplexen, de másképp / Pro és kontra

Inzulinrezisztencia komplexen, de másképp / Pro és kontra

Igyekeztünk Számotokra minden tapasztalatunkat, protokollunkat, kutatásunkat és alkalmazott módszerünket ÖSSZEFOGLALNI az inzulinrezisztenciát (IR) érintő táplálkozási (és táplálék-kiegészítési) témákban. Az elmúlt évek eredményeinek és kapcsolódó tapasztalatainak kritikus összegzése is megtörténik, ráadásul nem csak a mi szempontjaink, ismereteink és tapasztalataink hangzanak majd el.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 16. csütörtök, 18:00

Inzulinrezisztencia komplexen, de másképpen: a Táplálkozás-Beállítás™ szemszögéből és több száz Ügyfél tapasztalatai alapján
KIVÁLÓ LEHETŐSÉG ÉLETMÓD-VÁLTÁSHOZ AZ ÚJÉV KEZDETÉN!

FOLYAMATOSAN MEGÚJULÓ ELŐADÁSUNK A NAGY ÉRDEKLŐDÉRE VALÓ TEKINTETTEL EBBEN A FÉLÉVBEN IS!

-> a legújabb PLOS humánbiológiai tanulmány, mely már emberi glükóz-, azaz vércukor-típusokat állapít meg (Glucotypes: new patterns of glucose dysregulation)
-> a női hormonális rendszer komplex összefüggései, avagy az inzulinrezisztencia számos arca
-> táplálkozástudományi megközelítések bemutatása inzulinrezisztencia mellett (szénhidrát-kisokos, nutrigenetika, étrendkiegészítők)
-> egészségsport és IR

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Igyekeztünk Számotokra minden tapasztalatunkat, protokollunkat, kutatásunkat és alkalmazott módszerünket ÖSSZEFOGLALNI az inzulinrezisztenciát (IR) érintő táplálkozási (és táplálék-kiegészítési) témákban. Az elmúlt évek eredményeinek és kapcsolódó tapasztalatainak kritikus összegzése is megtörténik, ráadásul nem csak a mi szempontjaink, ismereteink és tapasztalataink hangzanak majd el.
ONLINE-ÉLŐ közvetítéssel is!
(az előadás utólag nem megtekinthető)

A TÁPLÁLKOZÁS-BEÁLLÍTÁS TÉMÁI AZ ESTE FOLYAMÁN:
(a teljesség igénye nélkül)

• valóban arany középút e a ”160 gramm szénhidrát diéta”? Vagy csak egy mára már meghaladott hazai, direkt szakirodalom nélküli "próbálkozás"?! Esetleg a low-carb egy ágaként tekintsünk rá?
• lassú és gyors felszívódású szénhidrátok; egyáltalán mit is kellene itt figyelembe vennünk?
• laborvizsgálati tapasztalatok, avagy miért akkor terheljük cukorral a szervezetünket, amikor sokaknak a legrosszabb az inzulinérzékenységünk?!
• acelluláris szénhidrátok fogalma és jelentősége… avagy kínos tények a finomított-feldolgozott szénhidrátokról, amikről az élelmiszeripar mélyen hallgat.
• leptinrezisztencia kontra inzulinrezisztencia: amikor a természet törvényei is közbeszólnak... ősi genetika (takarékos gén elmélet, jo-jo genetika), modern viszonyok között.
• Patológiás, Fiziológiás vagy ”Pszichológiai” inzulinrezisztencia? Na most akkor mi is történik az emberi szervezetben?!
• van e jelentősége a zsírbevitelnek is a legújabb fejlemények szerint? A nagy palmitin- és sztearinsav vita, avagy a mediterránoknak talán igaza is lehet?
• hogyan okoz "inzulinrezisztenciát" mind a túl sok "rossz" szénhidrát, mind a túl sok "rossz" zsír?!
• rezisztens keményítőkkel és más szelektív rostokkal (prebiotikumok) az IR ellen. Múlt, jelen, jövő.
• van az ételintoleranciáknak szerepe?
• előrehaladott glikációs végtermékek (AGE-k), rossz eikozanoidok és az mTORC-1 szerepe: hogy ne öregedj bele az inzulinrezisztenciába.
• kiegészítő gyógyszeres vs. természetes megoldások: metformin-készítmények vagy a WHO által is elfogadott természetes alternatívák (inositol, króm, stb.)
• nutrigenetika: például MTHFR-mutáció: a nagy folsav-folát vízválasztó
• ösztrogén-anyagcsere, HPA-tengely (stressztengely) és pajzsmirigy-működés vonatkozó kérdései röviden
• hatékony mozgásformák-cirkadián ritmus rendezése (csak röviden)
• testalkat-típusok kapcsolódó kérdései
• az inzulinrezisztencia evolúciós kérdései és a nem homeosztatikus étkezések jelentősége
• egyáltalán lehet e felelősségteljesen egykapta szénhidrát-bevitelt javasolni mindenkinek? Vagy csak igyál sok ultrafeldolgozott fehérjét?
• egészség-/szabadidősport az atléta-triásztól testalkat-típusokon át az inzulinérzékenység javításáig
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EXTRA ELŐADÁSRÉSZ:
•    IR az egészség-/szabadidősport fényében, gyakorlati szemmel: túl a rendszeres cardiózáson... (Szabó Dániel Kollégánk)

FIGYELEM!
Figyelem: Az előadás hatékony megértéséhez a közismert, általánosan alkalmazott ”160 gramm szénhidrát (CH) étrend”, valamint a glikémiás terhelés fogalmának minimális elméleti és gyakorlati ismerete előny: például gyors/lassú szénhidrátok néhány formája, grammok körülbelüli számolása vagy hozzávetőleges ismerete egy adott ételben, illetve táplálkozási napló vezetési tapasztalat. Az előadás ugyanis nem teljesen "alapozó kurzus", ezeket a mintaétrendi (közegészségügyi) alapelveket kimerítő részletességgel nem tudjuk majd érinteni.

ELŐADÓK:

Bartha Ákos (Táplálkozás-Beállítás™): szakmai vezető, élelmiszerbiológus, táplálkozás-kutató; az élelmiszertudományok doktorjelöltje

Szabó Dániel: személyi edző, tanár, MSc táplálkozástudományi szakember; fitness instruktorok és személyi edzők elméleti és gyakorlati tanára az IWI-n; szakmai vezető
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IDŐPONT:
2020. január 16. (csütörtökön) 18:00-tól ( kérdésekkel együtt) kb. 21:00 óráig

Korlátozott férőhelyek állnak rendelkezésünkre mind a helyszínre, mind az Online-Élő közvetítésre. (ne halaszd az utolsó pillanatra a regisztrációt és jegyvásárlást, a legutóbbi IR előadásunk is teltházas volt)


MINDENKIT VÁRUNK SOK SZERETETTEL!
KÖSZÖNJÜK, HOGY VELÜNK TÖLTITEK EZT AZ ESTÉT IS.


Ajánlatunk


zenés átirat két részben

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Kövessen minket!


További ajánlataink


Két házaspár összeül, hogy egyszer s mindenkorra rendezzék fiaik konfliktusát. A találkozó vitába torkollik, felfedve minden szereplő valódi arcát.

WellHello 10 Aréna Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Immár tíz éve, hogy a Wellhello először kérdezte meg, hány szerelmet bír még el a rakpart, és ezzel be is…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!