Program


In Medias Brass Quintet

In Medias Brass Quintet

A Junior Príma díjas In Medias Brass több mint hét éve működik állandó formációként, fennállásuk alatt pedig három kontinens hét országában, hét különböző nemzetközi kamarazene versenyen nyertek öt első, két második és három különdíjat.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 6. szombat, 16:00

Az elmúlt években meghívott fellépői voltak számos fesztiválnak és koncerteztek Amerikában, Európában és Ázsiában. Az In Medias Brass fontosnak tartja, hogy a koncertjein túl is képes legyen értéket hozzátenni a magyar és a nemzetközi rézfúvós kamarazene élethez, ami ezen a hangversenyen két különböző formában is megjelenik majd.

Az első, hogy idén április 21-23. között rendezik meg először az In Medias Brass Rézfúvós Fesztivál és Versenyt Szentendrén, amire különböző korcsoportokban versenyzőként 27 csapat, közel 120 résztvevő jelentkezett, a professzionális kategóriában a 9 csapatból 4 külföldi együttessel. A zsűriben neves nemzetközi rézfúvós szólisták is helyet kapnak: Steven Mead (Anglia) eufónium művész, Kazuhiro Nakamura (Japán) és Hőna Gusztáv. Az In Medias Brass BMC-ben tartandó koncertje szempontjából ez azért érdekes, mert a hangversenyen fellépési lehetőséget kapnak majd a szentendrei verseny díjazott együttesei is.

A második, hogy az In Medias Brass fontosnak tartja a rézfúvós kamarazene repertoárjának bővítését, új művekkel és új átiratokkal egyaránt. Selmeczi György, Fekete Gyula, Könczei Árpád, Dragony Tímea és Ott Rezső is komponált már számukra, emellett pedig rengeteg átiratot készíttettek Ott Rezsővel. Ennek a koncertnek jelentős részében ezek a számukra írt átiratok lesznek majd hallhatóak. Kivétel ez alól a German Brass átiratok készítőjének, Enrique Crespo Magyarországon nemigen játszott, de csillogó Suite Americana című műve, amely megeleveníti az amerikai kontinens különböző zenéit, valamint George Gershwin híres Kék Rapszódiájának átirata rézfúvós kvintettre és zongorára.

Műsor:

Benedetto Marcello: Bevezetés, Ária és Presto
Joseph Haydn: Magyar Rondo
Pietro Mascagni: Parasztbecsület-Intermezzo
George Gershwin: Rhapsody in Blue

szünet

az In Medias Brass Verseny díjazott csapatainak műsora
Enrique Crespo: Suite Americana - részletek
George Gershwin: I got rythm
Vittorio Monti: Csárdás

Közreműködik:

In Medias Brass Quintet:
Kresz Richárd– trombita
Nagy Antal Endre– trombita
Benyus János– kürt
Sztán Attila – harsona
ifj. Bazsinka József– tuba

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Kövessen minket!


További ajánlataink


MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találja meg saját válaszát a Magyar Menyasszony című kiállításon!

A Harry Potter filmzenék mágikus világa

MOM Kulturális Központ

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!