Program


Igor Lumpert & Innertextures (SLO/USA)

Igor Lumpert & Innertextures (SLO/USA)

A progresszív tenorszaxofonos és zeneszerző, Igor Lumpert zenéje a jazz, a kelet-európai zene és a klasszikus zene egyedülálló ötvözetét alkotja. Igor olyan legendákkal játszott együtt, mint Reggie Workman, John Abercrombie, vagy Chico Hamilton.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 28. szerda, 21:00

Az 1975-ös születésű szlovén zenész 19 éves korában kezdte tanulmányait Ausztriában, a linzi Bruckner Konzervatóriumban, ahol Doug Hammond és Harry Sokal tanítványa volt. Ekkor már állandó tagja volt a „Legjobb Német Jazzegyüttes” díjat elnyert, müncheni székhelyű Sidewinders zenekarnak is. Miután Linzben kitüntetéssel végzett, a világ egyik legjelentősebb bőgősétől, Reggie Workmantől meghívást kapott a New York-i New School University-re. 2000 őszétől itt tanult tovább ösztöndíjjal, a világ legkitűnőbb zenészei – George Garzone, Reggie Workman, Buster Williams, Chico Hamilton, Billy Harper és mások – keze alatt. 2002 áprilisában Igort beválasztották a New School All-Star Wayne Shorter Ensemble-be, amely a Beacons In Jazz díjátadó ünnepségen játszott a díjazott mester, Wayne Shorter tiszteletére.

Igor Lumpert számtalan jazz fesztiválon fellépett, s a New York-i klubok – Jazz Standard, Birdland, Cornelia Street Cafe, Supper Club, 55 Bar – mellett otthon van Bécs, München, Linz, Zágráb, Belgrád, Szarajevó, Újvidék, Athén, Kréta és Velence jazz klubjaiban is.

A szaxofonos eddig három album ot jelentetett meg saját együttesével, Innertextures (2004), Mineral Mind (2011) és Innertextures live (2012) címmel. Előadóművészi munkája mellett aktívan tanít,  improvizációs mesterkurzusokat tart Európa-szerte és az Egyesült Államokban.

Igor Lumpert zenekara, az Innertextures jól reprezentálja Igor az iránti szenvedélyét, hogy zenéjével folyton új kihívást jelentő vidékekre kalandozzon. „Igor zenéjét és játékát annak összetettsége teszi igazán egyedülállóvá. Játékában és szerzeményeiben teljesen magáévá tette a jazz gazdag hagyományait, ugyanakkor hozzáadott valami újat és meghatározhatatlant is. Kompozíciói és szokatlan ritmusai könnyedén, élettel telve áradnak, de hangjában sötétség és titokzatosság is jelen van: senki más nem hangzik így” mondta róla a  Grammy-díjas szaxofonos és zeneszerző, Jane Ira Bloom.

Közreműködik:

Igor Lumpert - tenorszaxofon
Greg Ward - altszaxofon
Masa Kamaguchi - nagybőgő
Kenny Grohowski - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Kövessen minket!


További ajánlataink


Süsü, a sárkány kalandjai

Vidám Színpad

Süsü, a kedves egyfejű sárkány elmenekül családjától, mert apja kitagadta. Miután örök barátságot köt a királyfival, új otthonra talál a…

WellHello 10 Aréna Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Immár tíz éve, hogy a Wellhello először kérdezte meg, hány szerelmet bír még el a rakpart, és ezzel be is…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!