Program


Holnemváros - Tárlatvezetés és könyvbemutató Löki Viktorral és Lakner Lajossal

Holnemváros - Tárlatvezetés és könyvbemutató Löki Viktorral és Lakner Lajossal

A Holnemváros – Debrecen régi képeken és kortárs műveken című tárlat kísérletet tesz az archivált régmúlt jelenvalóvá tételére, egy olyan újszerű nézőpont felkínálására, amelyből a város történelme, közismert eseményei, látványosságai és ikonikus épületei idegenségükben válhatnak megpillanthatóvá.

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 21. szombat, 15:00

A kiállítás Debrecen legelső fényképészeti dokumentumai közül is szemléző, valamint kortárs művészek alkotásaival is kiegészült anyaga megidézi a város képe, arculata és vizuális reprezentációi alakulásának történetét, egyszersmind rákérdez a helyi identitás, a debreceniség mibenlétére.

 

Löki Viktor: Isten átnyúl a farmeron c. könyvbemutatója

 

A 15:00-kor kezdődő kötetbemutató erejéig a kortárs reflexiók sora a Streets of Debrecen fotóblog adminjaként már jól ismert Löki Viktor debütáló, Debrecen kultikus helyszínein játszódó regényével egészül ki, amellyel a szerző saját bevallása szerint arra törekedett, hogy nyelviesítse azokat a tapasztalatokat és jelenségeket, amelyeket a képek néma médiuma nem képes megszólaltatni. Az Isten átnyúl a farmeron című kötetben összefonódnak személyes történetek a közösségi emlékezettel, a városi élet rögzült terei az átmeneti élethelyzetekkel, a bennfentes ismeretek a kívülálló szemlélődéssel. A kötet szerzőjét a kiállítás koncepciójához is kapcsolódóan Juhász Tibor író, költő, szerkesztő kérdezi.

 

Löki Viktor és Lakner Lajos, egy őslakos és egy betelepült párbeszédes/vitatkozó tárlatvezetése

 

16:30-tól Löki Viktor és Lakner Lajos, a Déri Múzeum tudományos igazgatóhelyettese és irodalmi tárának vezetője kíséri végig a látogatókat a Holnemváros tárlaton.

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

NYÁRI KÁROLY - NYÁRINDÍTÓ KONCERT

Budapest Kongresszusi Központ

Nyári Károly a koncerten a boldogság, az öröm és a szeretet életérzését fogja átadni a dalokon keresztül a közönségnek. A…

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!