Program


Holnemváros - Tárlatvezetés Dezső Zsigmond tervezőmérnökkel

Holnemváros - Tárlatvezetés Dezső Zsigmond tervezőmérnökkel

A Holnemváros kiállításunkon Dezső Zsigmond tervezőmérnök tart tárlatvezetést a Déri Múzeum Fotótárának munkái között május 14-én 16 órától, aki 2021-ben elnyerte a Debrecen Város Díszpolgára kitüntető címet.
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 14. szombat, 16:00

A Holnemváros kiállításunkon Dezső Zsigmond tervezőmérnök tart tárlatvezetést a Déri Múzeum Fotótárának munkái között május 14-én 16 órától, aki 2021-ben elnyerte a Debrecen Város Díszpolgára kitüntető címet.

A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ és a Déri Múzeum közös kiállításának célja a múzeum Fotótárának bemutatása. A múzeumi képek az 1980-as évek végén a városban több helyszínen rendezett tematikus, fotótörténeti kiállítássorozat óta – a Mai Manó Ház vidéki múzeumok anyagából válogató, tíz évvel ezelőtti kiállításán kívül – nem szerepeltek önállóan, kizárólag installációs, illusztratív szerepet kaptak a tárlatokon.

A jelenleg megélt város tereinek a képek fekete-fehér múltjában való felismerése, azonosíthatósága, a mai terek egykori emberek által való belakottságának tapasztalata talán képes felkelteni a látogatóban saját városa történeti térként való megélésének vágyát, élővé tenni a múlthoz való viszonyát, felébreszteni az épített örökség, a város történeti karaktere iránti figyelmét és érzékenységét. A tárlat másik részében a városlakók ismerősen idegen szemszöge kortárs művészek intuitívan idegen szemszögével egészül ki, amennyiben hat, a munkáiban a fényképi emlékezettel már korábban is foglalkozó kortárs alkotó (Barakonyi Szabolcs, Bede Kincső, Chilf Mária, Fátyol Viola, Kocsi Olga, Koltay Dorottya Szonja) a gyűjteményből választott képekre reflektálva készített műveket az alkalomra.

-------------------------------------------------------------------------------

A tárlatvezetés előtt lehetőség nyílik egy belvárosi sétára, ahol idegenvezető és a Déri Múzeum Fotótárának archív felvételei segítségével felidézzük, hol tartottak régen piacokat a városban, hol működtek egykor a kézműves műhelyek, és milyen ikonikus üzletekbe jártak régen a debreceniek vásárolni.

Időpont: 2022. május 14. (szombat) 14 óra

Találkozás ideje és helye: 13:50, Református Nagytemplom előtt

Séta időtartama: 2 óra

A sétát Erdei Nóra idegenvezető (Explore Debrecen) tartja.

A kiállítás kurátorai: Szabó Anna Viola és Don Tamás.

Részvételi feltételek: A sétán a MODEM-ben látható Holnemváros című kiállításra szóló belépőjeggyel és előzetes regisztrációt követően lehet részt venni. A belépőjegy felmutatásával a részvétel ingyenes.

Ajánlatunk


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

„Az ok, ami miatt a Szerelmes Shakespeare-t az irodalommal foglalkozó kutatók és kritikusok is élvezetesnek találják, nem más, mint hogy a narratíva nagyon öntudatosan játszik el azokkal az életrajzi fantáziákkal, amelyek az idők során Shakespeare köré épültek.” (Adam Hooks)

Kövess minket!


További ajánlataink


Napfonat koncert Szép

Várkert Bazár, Öntőház udvar

Az idei első koncertet a Várkert Bazár szabadtéri színpadán egy különleges energikus, ütős hangszerekkel kiteljesedő női a cappella együttes, a…

Pintér Béla és Társulata: Marshal Fifty-Six Szép

UP Újpesti Rendezvénytér

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!