Program


Hollywood az Arénában - Filmzenekoncert

Hollywood az Arénában - Filmzenekoncert

Hollywood az Álomgyár, a filmek otthona. A TRAUMLIVE „a mozi szimfóniája”, egy koncert, amelyet a filmek csodálatos zenéinek szentelünk. Egy kivételes hangulatú előadás a Győri Filharmonikus Zenekar tolmácsolásában és a filmzene-specialista karmester, Alex Johansson vezényletével. Olyan gálaest, amelyen a legszebb és legismertebb darabok különleges összeállításban hangzanak el, kiváló szórakozást nyújtva mindenki számára.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 12. vasárnap, 19:00

Nemcsak a rendezők és a forgatókönyvírók tehetségesek a történetmesélésben vagy abban, hogy elrepítsenek bennünket egy adott korszakba, helyszínre, hanem a filmzeneszerzők is. S hogy ez mennyire így van, arra olyan közkedvelt komponisták munkái szolgálnak bizonyítékul, mint John Williams, Ennio Morricone, Hans Zimmer vagy épp Vangelis, akiktől mindenki fel tud idézni egy-egy fantasztikus dallamot. 

Tarts velünk 2022. június 12-én a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő Hollywood az Arénában – A legnagyobb zeneszerzők legnagyobb filmzenéi koncertre, ahol csodálatos szerzeményeken keresztül nyerhetsz betekintést a filmkészítés egyik legkreatívabb munkafolyamatának gyümölcseibe.

Amit a filmzenékben szeretek, az a változatosság. Sosem tudhatod, milyen stílusú lesz a következő megbízásod. Ez folyamatos kihívást jelent, ami nagyon izgalmas” – foglalta össze hivatásával kapcsolatban Ramin Djawadi, akitől az est folyamán a méltán népszerű sorozat, a Trónok harca kíséretéből csendülnek fel tételek. De nem hiányoznak majd a repertoárból az idén kilencvenedik születésnapját ünneplő John Williams olyan klasszikusai sem, mint az Indiana Jones- és a Harry Potter-filmek vagy a Jurassic Park témái, Ennio Morricone A profija és Volt egyszer egy vadnyugata, valamint Vangelis Tűzszekerekhez írt filmzenei slágere sem. A négy tematikus blokkra bontott est folyamán Nino Rota A keresztapához írt feledhetetlen motívuma éppúgy felcsendül majd, ahogyan Hans Zimmer Gladiátor, Az oroszlánkirály, Pearl Harbor – Égi háború, A Da Vinci-kód és A Karib-tenger kalózai-széria ihlette muzsikái, Jerry Goldsmithtől A vadon foglyai, James Newton Howardtól a King Kong, Steve Jablonskytól pedig a Transformers dallamai.

A műsorrendnek köszönhetően a különféle stílusokban és időszakban íródott zenék remekül bemutatják a filmzene világának sokszínűségét. Arról pedig, hogy a hallottak minden másodpercükkel elvarázsoljanak bennünket, hazánk egyik legkiválóbb formációja, a Győri Filharmonikus Zenekar gondoskodik, amelynek tagjai nemcsak hazánkban álltak már színpadra filmzenékkel, hanem Ennio Morriconéval is turnéztak Afrikában, Ázsiában és Európában. 

Légy részese te is ennek a csodálatos zenei utazásnak!

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak. Magyarország több nagyvárosa mellett Vecsésen a Bálint Ágnes Kulturális Központ színpadán is fellépnek.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Mesterek és Tanítványok - a Virtuózok virtuózai, Plácido Domingóval

MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

2024. május 23-án a Virtuózokban is szereplő mentorok, zsűritagok együtt fognak színpadra állni és koncertet adni a fiatal tehetségekkel.

Dorottya

Gózon Gyula Kamaraszínház, Corvin Művelődési Ház - Erzsébetligeti Színház

Csokonai Dorottyája szellemes, vagány komédia a férfiak ellen fölkelő, elhanyagolt dámákról - költői bravúr, huncut, kócos remekmű Nagy-Kálózy Eszter jutalomjátékával!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!