Program


HODWORKS: Délibáb

HODWORKS: Délibáb

A Délibáb gondolatébresztő a magunktól megfogalmazott valamint a kívülről ránk szabott kulturális és politikai valóságok küzdőterén. Ebben a fiktívnek tűnő, valójában nagyon is valós térben csikarnak ki végletes helyzeteket magukból és egymásból a nehézkedéssel küzdő előadók.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 26. hétfő, 20:00

időtartam: 85 perc
korosztály: 18+
A színpadon meztelenség látható.
Az előadás külföldiek számára is ajánlott.

Hód Adrienn 2007-ben alapított társulatával, a HODWORKS-szel dekonstruálják a test, a mozgás, a tér és a zene kereteit, és meglepő módokon építik újjá. A társulat keménymagját szabadúszó táncosok adják, akik változó konstellációkban már évek óta dolgoznak együtt. Előadásaikat három alkalommal válogatták be az európai tánchálózat Aerowaves programjába, Magyarországon pedig a HODWORKS többszörös nyertese a Lábán Rudolf- és Imre Zoltán-díjnak.  Hód Adrienn a színházat olyan biztonságos térként képzeli el, ahol a felvetett témák és a róluk szóló párbeszéd teljes mélységükben tárhatóak fel és tehetők művészileg láthatóvá. Legyen szó a meztelen test radikális felfedezéséről a Pirkadban (2014), az érzelmi és nyelvi kifejezés extrém formáiról A halandóság feltételeiben (2015), vagy harsány revügörlök extatikus, személyes történetek és társadalmi diskurzusok töredékeiből összeálló tudatfolyamba meneteléséről a Grace-ben (2016), Hód a performatív ábrázolás határait feszegeti, és új területeket próbál feltárni a nézői elvárások konvencióin és tabuin túl. A színpad játszótér számára, ahol a jelek megszabadulnak előre meghatározott értelmezésüktől. Előadásai mindig új táncformákhoz és dramaturgiai elvekhez jutnak el, újra és újra merészen továbbgondolva a kortárs táncban rejlő lehetőségeket. A HODWORKS a személyes önkifejezés komplexitását és radikalitását hangsúlyozza, és a maga meztelenségében tárja elénk az identitás rétegzett konstrukcióját. Ebben az értelemben Hód Adrienn munkáját olvashatjuk a veszélyeztetett művészi és személyes autonómia kontextusában is, a függetlenség védelmére és visszanyerésére irányuló (had)mozdulatként.  

Előadók és alkotótársak / Simet Jessica, Egyed Bea, Jenna Jalonen, Molnár Csaba, Horváth Máté, Vakulya Zoltán
Zene / Gryllus Ábris, Bartók Béla: Gyermekeknek 
Fény / Mervel Miklós
Jelmez, kellék / Vass Csenge
Dramaturg / Szabó-Székely Ármin
Koreográfus / Hód Adrienn
Nemzetközi kapcsolatok: Ujvári-Pintér György
Fotó: Ofner Gergely

Külön köszönet / Szlávik Júlia, Marcio Kerber Canabarro, Vadas Zsófia Tamara, Vass Imre, Gregor Runge 

Támogatók / Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, OFF Alapítvány, SÍN Kulturális Központ, Partnerségben a Műhely Alapítvánnyal, Summa Artium   

Az előadás forgalmazását a Summa Artium támogatta.

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű?

Kövessen minket!


További ajánlataink


KONCZ ZSUZSA 2024 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára. A koncert címe…

WellHello 10 Aréna Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Immár tíz éve, hogy a Wellhello először kérdezte meg, hány szerelmet bír még el a rakpart, és ezzel be is…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!