Program


Haydneum Nyitófesztivál Capella Savaria Bertalan Andrea, Kalló Zsolt
3

Haydneum Nyitófesztivál Capella Savaria Bertalan Andrea, Kalló Zsolt

Haydn műveiből

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 6. szerda, 18:00

Haydneum Nyitófesztivál Capella Savaria Bertalan Andrea, Kalló Zsolt

Bertalan Andrea – fuvola
Kalló Zsolt – hegedű
Capella Savaria

Michael Haydn: A-dúr hegedűverseny, MH 207
Michael Haydn: D-dúr fuvolaverseny, MH 15. P.56.
Joseph Haydn: B-úr szimfónia, Hob. I:77

Ritkán fordul elő, hogy egyazon családban két vagy több testvér is jelentős alkotóként írja be nevét a zenetörténetbe. A Bach fiúk mellett legkézenfekvőbb a Haydn testvérpár példájára hivatkozni: az idősebb, Joseph (1732–1809), a halhatatlanná lett bécsi klasszikus munkával töltött évtizedei nagy részét az Esterházy család rezidenciális muzsikusaként élte Kismartonban, hogy idős korára Párizs, London is tenyerén hordozza. Öccse, Michael (1737–1806) rövid nagyváradi időszak után lényegében egész életét Salzburgban töltötte, a dóm karnagyaként, s a Mozart családdal is jó kapcsolatot ápolt. Wolfgang Amadeus nem csak Josephet csodálta (kvartetteztek is együtt, s neki ajánlotta hat vonósnégyesét), de Michaeltől is sokat tanult, kivált az egyházzene területén. Michael versenyműveket is bőségesen írt, ezek közül hallunk kettőt ezen az estén, Haydnt pedig egyik legfontosabb műfaja, a szimfónia képviseli. Bertalan Andrea (fuvola) és Kalló Zsolt (hegedű) a magyar korhű régizenejáték jeles szólistái, a Capella Savaria a hazai historikus előadópraxis hőskora, a nyolcvanas évek eleje óta meghatározó szerepet játszik a magyar zeneéletben.

Ajánlatunk


Cordelia O’Neill néhol szívmelengető, máskor szívfacsaró kétszereplőse biztos kézzel vezet végig bennünket egy nagy megpróbáltatás elé állított párkapcsolat lentjein és fentjein. Megingathatatlan arányérzékkel vegyít egymásba humort és megrendülést, gyászt és életigenlést.

A szenvedélyes és életteli előadás páratlanul hiteles módon jeleníti meg a tradicionális spanyol flamenco kirobbanó erejét és érzelmi töltetét. (esőnap szeptember 1.)

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Kövess minket!


További ajánlataink


Mi mindent áldozunk fel a fiatalság oltárán? Korunk nagy kérdésére reflektál a Magyar Nemzeti Táncegyüttes felnőtteknek szóló táncszínjátéka, amely a…

Visegrádi Nyári Színház

Thermal Hotel Visegrád

Esténként: sztárok vígjátékokban és stand-up esteken, a Thermal Hotel Visegrád melletti szabadtéri színpadon! Délelőttönként: gyerekdarabok a Hotel épületében!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!