Program


Harlequinade - Miskolci Balett - Sissi Őszi Tánchét

Harlequinade - Miskolci Balett - Sissi Őszi Tánchét

Szenvelgők komédiája
A Miskolci Balett előadása több...

A SŐT7 (Sissi Ősz Tánchét) programja

A 18. század Angliájában, a comedia dell’arte tradíciójából kiemelkedő, táncos, pantomim jellegű, szórakoztató egyfelvonásos, a harleqiunade (szó szerinti fordítása: bohóckodás) a drámai előadások intermezzójaként vált népszerűvé, amelyben a dráma főszereplői bohócokká válva szórakoztatták a nagyérdeműt.
 
Gergye Krisztián a Miskolci Balett számára készülő legújabb koreográfiájában a comedia dell’arte, a klasszikus balett, a pantomim és a cirkuszművészetben külön műfajjá vált bohócszámok tradíciójából inspirálódva készítette előadását.

A Gergyére oly jellemző műfaji sokszínűség ebben az előadásban is megnyilvánul. Előadásunk a táncművészet különböző műfajai, és a színházművészet különböző stílusai között keresi az átjárás lehetőségeit, hogy egy mai, kortárs színházi nyelvre találhasson rá.

Szomorú és vidám bohócaink karaktereiben az önreflexió a legmagasabb fokára hág, ami által a lét és a halál pátosza kinevethető lesz ugyan, de nem megkerülhető.
És mindez a haláltánc fogalmát örömünneppé magasztosítja, a humort az élet forrásává emeli, és bármely alkatú testet táncba hív, hogy megélhesse szabadságát egy-egy pillanatra.

Táncolják: Bányai Mirjam, Bolla Dániel, Dávid Patrik, Dragos Dániel, Fűzi Attila, Kepess Boglárka, Kocsis Andrea, Kovalszki Boglárka, Lukács Ádám, Márton Richárd János, Mohai Cintia, Szűcs Boglárka
 
Díszlet-jelmeztervező: Bozóki Mara      
Zene: Montázs
Ügyelő: Varga Renáta
Rendezőasszisztens: Fűzi Attila
Koreográfus-rendező-látvány: Gergye Krisztián

A Miskolci Nemzeti Színház Tánctagozatából 2013. április 28-án, a tánc világnapjának előestéjén alakult meg a Miskolci Balett, az ország legfiatalabb balett együttese. Klasszikus és kortárstánc táncszínházi produkciókat hoznak létre Kozma Attila művészeti vezető szakmai irányításával. Saját bemutatóval a Miskolci Balett igyekszik szerves részét képezni Miskolc kulturális életének.

SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét)
Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben. A program idén ismét a vidéki táncműhelyeket – soproni, győri, miskolci, veszprémi, kecskeméti – állítja fókuszba. A fesztivál 0. napján bepillanthatunk a Magyar Állami Népi Együttes táncművészeinek alkotásaiba, zárásként pedig fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is.

Kövess minket!


Ajánló


TALPRA, MAGYAR! - rockmusical

Papp László Budapest Sportaréna

A Talpra, magyar! ősbemutatója új megvilágításból tárja fel a 1948-49-es forradalom és szabadságharc…

Zenén túli jótékonysági estet ad Vásáry Tamás és Marton Éva idén márciusban! Az…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Interticket
Kultúra Kártya

A Kultúra Kártya szolgáltatásaival a jelenleg alkalmazott legnagyobb kedvezményeket vehetik igénybe a munkáltatók és munkavállalók

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

x

A felhasználói élmény növelése érdekében oldalunk cookie-kat használ. Oldalunk használatával ön beleegyezik a cookie-k használatába. RendbenTovábbi információ