Program


Hangforrás bérlet 2018/2019

Hangforrás bérlet 2018/2019

Hangforrás estéink kínálata négy hangversenyre terjed ki. E sorozatban – saját hagyományaink folytatásaként – erőteljesen érvényesül a kísérletező szándék, főként a hangverseny-látogatók fiatalabb korosztályának és „ínyenc” rétegének érdeklődésére számítva ily módon.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 14. csütörtök, 19:00

A négy este programja gazdag és változatos összetételű, a bécsi klasszikától napjainkig ível, és csak a Hangforrás sorozatban kapott helyet XXI. századi kompozíció – egy lendületes, színpompás francia darab. Őszi műsor keretében emlékezünk meg a 150 esztendeje elhunyt Gioacchino Rossiniről: Stabat Materének rangos szólistaegyüttese mellett a hangverseny további vendégközreműködője lesz zenekarunk rendszeres énekkar-partnere, a Nyíregyházi Cantemus Kórus is. A Rossini-estet – csakúgy, mint a Tűzvarázs bérlet ötödik hangversenyét – új művészeti vezetőnk, Antal Mátyás dirigálja majd. A Fantasztikus szimfónia előadásával a 150 esztendeje elhunyt Hector Berliozról is megemlékezünk 2019 januárjában. S 1849 évfordulójához kötődik Bartók Béla Kossuth című szimfonikus költeményének megszólaltatása 2019 tavaszán. Mediterrán hangulatot csempész a késő őszbe november 22-i estünk spanyol‒francia‒olasz programja.
Olyan művészek fellépte fémjelzi majd a Hangforrás esték színvonalát, mint ‒ csak a teljesség igénye nélkül ‒ Kokas Katalin, Kelemen Barnabás, Oravecz György, Somos Csaba, David Curtis.


2019. január 17. CSÜTRÖTÖK 19:00
Művészetek Háza Hangversenyterem

Műsor:
W. A. Mozart: Figaro lakodalma – nyitány, K. 492
W. A. Mozart: Esz-dúr sinfonia concertante, K. 364
Hector Berlioz: Fantasztikus szimfónia, Op. 14

Miskolci Szimfonikus Zenekar
Hegedű: Kelemen Barnabás
Mélyhegedű: Kokas Katalin
Vezényel: Csurgó Tamás

2019. március 14. CSÜTÖRTÖK 19:00
Művészetek Háza Hangversenyterem

Műsor:
Pjotr Iljics Csajkovszkij: b-moll zongoraverseny, Op. 23
Bartók Béla: Erdélyi táncok
Bartók Béla: Kossuth ‒ szimfonikus költemény

Miskolci Szimfonikus Zenekar
Zongora: Oravecz György
Vezényel: Somos Csaba

 

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

bohózat két felvonásban

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Kövess minket!


További ajánlataink


Pintér Béla és Társulata: Marshal Fifty-Six Szép

UP Újpesti Rendezvénytér

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Még egy kört mindenkinek

Belvárosi Színház

A hatalmas sikerű dán filmből készült életigenlő színdarab beleérzéssel és humorral szembesít azzal, mivel jár, ha megpróbáljuk elengedni a kontrollt.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!