Program


Hajnali részegség

Hajnali részegség

öREÖK Szerelmek - Így szerettek ők Hajnali részegség szerelmes színmű

Új helyszínen, a REÖK Szabadtéri Színpadon láthatja a közönség az öREÖK Szerelmek - Így szerettek ők sorozat nyári, kibővített előadását.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. augusztus 5. szombat, 21:00

A liget rekonstrukciója miatt idén nincs lehetőség műsort hirdetni az Újszegedi Szabadtérire. Mindenképpen új helyszínt szerettünk volna találni a közönség által igen szeretett színpadunknak - mondja Herczeg Tamás igazgató. - A Szeged Táncegyüttes jóvoltából birtokba vehetjük Kálvária sugárúti udvarukat. Itt kerül színre hatalmas népszerűségnek örvendő öREÖK szerelmek - Így szerettek ők sorozatunk egyik kibővített darabja.”

Hajnali részegség címmel Kosztolányi Dezső, Harmos Ilona és Radákovich Mária szerelmi háromszögéről tudhatunk meg pajkos, édes-bús részleteket. Az előadást Réczei Tamás állítja színre, aki a felolvasószínházi projekt ötletgazdája, szövegírója és rendezője is.

Kosztolányi élete végén némaságra kényszerült, gégerákot kapott. Fennmaradtak azonban azok a beszélgetőcédulák, amelyek segítségével kommunikált feleségével, és a kórtermébe fel-felszökő szerelmével, szeretőjével is. Életének utolsó szakasza drámai fordulatokat vett, ebben a megvalósulatlan szerelmi háromszögben. De hogy jutott el idáig, mi az, amiért felfeslett kapcsolata az ő Ilonájával? És mi kényszerítette a költőt, hogy hosszú évek hűségét éppen ekkor adja fel?

Közkedvelt színészek alakítják a történet szerepeit. Kosztolányit a sokaknak leginkább karakteres szinkronhangjáról ismerős Kőszegi Ákosra bízta a rendező, aki már Ady-vá is alakult az Így szerettek ők sorozat során. Kosztolányinét Gubík Ági alakítja majd, aki Barátok Köztben játszott szerepét elhagyva újra visszatér a színpadra. Radákovich Mária szerepében a Munkaügyek népszerű színésznőjét, Fodor Annamáriát láthatjuk. A darab során másik szeretett írónk, Karinthy Frigyes is felbukkan - Koltai Róbert játssza majd, akinek ez lesz az első színházi bemutatója Szegeden.

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Kövessen minket!


További ajánlataink


MAGYAR MENYASSZONY

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találja meg saját válaszát a Magyar Menyasszony című kiállításon!

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!