Program


Gyenyisz Macujev és a Bécs-Berlin Kamarazenekar

Gyenyisz Macujev és a Bécs-Berlin Kamarazenekar

Moszkvában, a novogyevicsi temetőben van egy különös sírkő. Öt vonalat véstek rá, középen egész ütemet jelző szünettel. Fölötte a hosszas kitartást jelző korona, alatta háromszoros fortissimo. Jobban talán nem is lehetne jellemezni Alfred Schnittke (1934–1998) sorsát.  több...

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 19. vasárnap, 19:30

Német-zsidó eredetű család (ezért az sch a név elején, ha nem cirill betűkkel írják), de szovjetunióbeli élet. Új utakra vágyó muzsikus, akit a Hatalom ugyan nem bánt, de nem is szeret. Inkább csak megtűr. A fiatalabbak előtt éppen ezért lesz Schnittke tekintély. Változatos életművéből ezúttal az 1979-ben komponált, vonószenekar-kíséretes zongoraversenyét ismerheti meg a közönség annak az irkutszki születésű, idén negyvenhárom esztendős zongoristafenoménnek előadásában, akit sokoldalú muzsikusnak ismer a világ. De Gyenyisz Macujev elsősorban mégis a romantikus szerzők elkötelezettje, ezért várható különös előadásként Schnittke-interpretációja. A töprengő, szomorú, olykor vadul indulatos zenét jól ellensúlyozza Mozart egyik legszebb és legvidámabb divertimentója, illetve Dvořák öttételes vonósszerenádja.

Mozart: D-dúr divertimento, K. 136
Schnittke: Versenymű zongorára és vonószenekarra
Dvořák: E-dúr vonósszerenád, op. 22

Gyenyisz Macujev (zongora)
Bécs-Berlin Kamarazenekar

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Kövess minket!


További ajánlataink


Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!