Program


Grigorij Szokolov zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”

Grigorij Szokolov zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”

Grigorij Szokolov játéka bővelkedik a költői és különlegesen egyéni megoldásokban, előadásában a legismertebb darabok is meghökkentően újnak hatnak.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 17. péntek, 19:30

20. Jubileumi MVM Koncertek – A Zongora
Grigorij Szokolov zongoraestje

Purcell:
A Ground in Gamut, Z. 645
II. (g-moll) szvit, Z. 661
A New Irish Tune (Lilliburlero), Z. 646
A New Scotch Tune, Z. 655
Trumpet Tune, called the Cibell, Z. T678
IV. (a-moll) szvit, Z. 663
Round O (Abdelazer), Z. T684
VII. (d-moll) szvit, Z. 668
g-moll Chaconne, Z. T680

Mozart:
B-dúr szonáta, K. 333
h-moll Adagio, K. 540

Csodagyerekként kezdte karrierjét, ötévesen adta első koncertjét, mára legtöbben egy tibeti szerzeteshez hasonlítják Grigorij Szokolovot. Nem hiába ragadt rá az évek során ez a jelző, hiszen játék közben misztikus hangulat lengi körül. Ő maga háttérbe húzódik, fizikai jelenléte szinte feloldódik a zenében, a tökéletességig megformált hangok veszik át az uralmat a koncertteremben, szólóestjei zenei ünneppé válnak. Vitathatatlanul a ma élő zongoristák egyik legnagyobbja.

Az 1950-ben, Leningrádban született Szokolov speciális zeneiskolába járt, majd 1960-ban a Leningrádi Konzervatórium hallgatója lett. Tizenhat évesen az Emil Gilelsz vezette zsűri egyhangú döntésével megnyerte a 3. Nemzetközi Csajkovszkij Zongoraversenyt, s ez a siker előadóművészi karrierjét is elindította. Rendszeresen koncertezik a világ legjelentősebb koncerttermeiben, többek közt a bécsi Musikvereinban, a berlini Filharmóniában, az amszterdami Concertgebouwban vagy a New York-i Carnegie Hallban. Széles repertoárja Bachtól Schönbergig terjed, a zene értelmezésének komolysága és eredetisége, előadásmódjának pontossága mind a közönséget, mind a kritikát megragadja, bárhol is játszik. Interpretációjának sajátossága, hogy kevés pedált használ, billentéstechnikája elsőrendű, a zongorából a hangok mérhetetlenül sok variációját csalogatja elő. Játéka bővelkedik a költői és különlegesen egyéni megoldásokban, előadásában a legismertebb darabok is meghökkentően újnak hatnak.

Rendező: Jakobi Koncert Kft.

Ajánlatunk


zenés átirat két részben

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Kövessen minket!


További ajánlataink


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!