Program


Grande musica

Grande musica

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar ebben az évben is csodálatos műsorral érkezik Debrecenbe. A nem véletlenül közkedvelt cseh romantikus zeneszerző, Antonín Dvořák legismertebb művei közül elsőként a 104-es opus-számú, h-moll gordonkaversenye hangzik el Nicolas Alstaedt előadásában, az est második felében pedig a IX.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 2. péntek, 19:30

Carlo Montanaro több éve visszatérő vendégnek számít a Nemzeti Filharmonikusoknál. Zubin Mehta felfedezettjének karrierje 2001-ben indult, ekkor vezényelte a firenzei Maggio Musicale zenekarát is, később keresett operakarmester lett, aki a szimfonikus – és ezen belül a romantikus – repertoár elhivatott előadójává is vált. Ezúttal a 19. század egyik legnagyobb cseh zeneszerzőjének két emblematikus alkotását vezényli. A megunhatatlan Újvilág-szimfónia mellett a lendületes, áradó dallamaival magával ragadó Gordonkaversenyt a hazai közönség előtt szintén nem ismeretlen Nicolas Altstaedt szólójával élvezhetjük. A német-francia muzsikus nemzedékének egyik kiemelkedő tagja, aki 2010-ben a Lucerni Fesztiválon a Bécsi Filharmonikusok kíséretével, Gustavo Dudamel vezényletével adott koncerttel vett villámrajtot a nemzetközi zenei életben. Azóta olyan neves karmesterekkel dolgozott együtt, mint Roger Norrington, Neville Marriner és Vladimir Ashkenazy; 2012-ben Gidon Kremer őt nevezte ki utódjául a Lockenhaus Festival élén, majd néhány év múlva Fischer Ádám adta át neki a stafétabotot az Osztrák–Magyar Haydn Zenekar művészeti vezetői posztján.

Műsor:

Dvořák: h-moll gordonkaverseny, Op. 104
Dvořák: IX. „Újvilág” szimfónia

Közreműködik:

Nicolas Altstaedt – gordonka
Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Carlo Montanaro

Ajánlatunk


Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Kövess minket!


További ajánlataink


Vígszínház jegyelővét!

Vígszínház, Pesti Színház, Házi Színpad

Elindult a jegyértékesítés a Vígszínház 2024. júniusi előadásaira!

Pintér Béla és Társulata: Marshal Fifty-Six Szép

UP Újpesti Rendezvénytér

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) –…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!