Program


Gaye Su Akyol; Meszecsinka

Gaye Su Akyol; Meszecsinka

A Müpa új, Dupla W című világzenei sorozatában egy külföldi és egy magyar produkció alkot párost, szellemiségük rokon jegyei alapján. Elsőként a népzene és a pszichedelikus rock kapcsolata kelt figyelmet Gaye Su Akyol és a Meszecsinka koncertjén.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 4. vasárnap, 20:00

Gaye Su Akyol a nagy török dívák, Selga Bağcan és Müzeyyen Senar hatására kezdett énekelni, de jelentős hatást gyakorolt rá a Sonic Youth, a Nirvana és Nick Cave is. Zenei pályája megkezdése előtt antropológiát tanult, ám miután találkozott az isztambuli Bubituzak együttessel, minden megváltozott. Első lemezüket 2013-ban vették fel, de a nemzetközi áttöréshez még kellett három év. Második, Hologram Ĭmparatorluğu című albumuk megjelenése után minden kapu megnyílt előttük, hiszen ezen együtt van minden, amitől Akyol ellenállhatatlan: egy csodás hang anatóliai gyökerekkel, körötte tradicionális hangszerek és pszichedelikus gitárok, a magasban szárnyalva Kelet és Nyugat között.
A Meszecsinka története 2008-ban indult, amikor a Fókatelep együttesben éneklő Oláh Annamari és a billentyűs Biljarszki Emil Fókaszalon néven duóként lépett fel. Párosuk hamarosan állandósult, majd új tagokat kezdtek toborozni - így született meg a Meszecsinka, hetedhét országból befogadott hatásokkal. 2012-ben Meszecsinka című lemezükkel debütáltak, két évvel később pedig Kinyílok címmel léptek tovább, immár olyan utazásokat sejtetve, melyeknek inkább a befelé fordulás szab határt. Ez a belső út vezetett felkavaró, Álomban ébren című albumukhoz, melynek drámaisága meglehetősen ritka a magyar világzenében. Méltán kapta meg a 2018-as Fonogram-díjat a magyar nép- és világzene kategóriában.

Ajánlatunk


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Kövess minket!


További ajánlataink


Nemanja Radulović & Double Sens - világhírű hegedűművész koncertje Szép

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Világraszóló népszerűségét minden sablont és konvenciót mellőző eredeti egyéniségének köszönheti. A világhírű hegedűművész bátor művészi szabadsággal szólaltatja meg a műsorára…

Egy, kettő, három Szép

Átrium

Norrison bankigazgatónak egy óra áll a rendelkezésére, hogy csodát tegyen. Pártfogoltja választottjából kell decens üzletembert varázsolnia, felépítve egy új világot.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!