Program


Gájer Bálint & Rhoda Scott & Miss LaVelle In Concert
3

Gájer Bálint & Rhoda Scott & Miss LaVelle In Concert

Anonymus Színház bemutatja:
Rhoda Scott & Gájer Bálint in Concert
 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. augusztus 30. vasárnap, 19:30

A világhírű orgona-virtuóz énekes Rhoda Scott kapcsolata a Magyar művészekkel immár rendszeresnek mondható, hiszen Varnus Xavérral és a Modern Art Orchestrával színpadra állított közös koncertekkel többször is megörvendeztették a budapesti közönséget. Az amerikai keleti parti gospelzenéjének egyik legautentikusabb képviselője, a „mezítlábas grófnő” idén nyáron újra hazánkba látogat, hogy a jazz örökzöldek és saját szerzemények megszólaltatásával ismét elkápráztassa hallgatóit.

Az est folyamán Gájer Bálint és zenekara ismét bizonyíthatja, hogy már a nemzetközi zenei elithez tartoznak igényes zenéjükkel.

Rhoda Scott amerikai jazzmuzsikus, minden idők leghíresebb Hammond-orgonistája tavaly ünnepelte 75. születésnapját. A művész apja metodista lelkész volt, anyját kiskorában elvesztette, ettől kezdve hat testvérével együtt apja nevelte. A család sokat költözött, Scott később ennek tulajdonította képességét, hogy könnyedén tudott alkalmazkodni a lekülönbözőbb kulturális közegekhez.

Az afro-amerikai keresztény környezet, a gospelek atmoszférája mély benyomást gyakorolt a fiatal lányra, aki kezdetben a gyülekezet kórusában énekelt. Hétéves volt, amikor a templomban új orgonát avattak fel, és Scott beleszeretett a hangszer varázslatos hangjába. Apja hosszas unszolására végre a misék után beülhetett a billentyűk mögé. Hamarosan minden szabadidejét az orgonánál töltötte, bárhol járt, hazaérkezve lábbelijét ledobva azonnal a hangszerhez futott. A cipő nélküli orgonálás szokását később is megtartotta, sőt ez vált védjegyévé.

Rhoda Scott fiatal muzsikusként egy harlemi klubban lépett fel először, és gyorsan feltűnt azzal, ahogy a spirituálé hangzásvilágát a jazz szabadságával ötvözte a Hammond-orgonán. 1962-ben saját triót alapított, és diplomát szerzett a Manhattan School of Music zeneelmélet szakán. Tehetségére felfigyelt a híres jazz-zenész Count Basie, és meghívta harlemi klubjába, ahol megfordult a jazz világának krémje, Louis Armstrongtól Ella Fitzgeraldon át Ray Charlesig. Ez volt Scott számára a belépő a New York-i zene elitjébe.

Scott stílusára fontos hatást gyakorolt a párizsi zenepedagógus Nadia Boulanger, akinek tanítványa volt többek között Quincy Jones, Astor Piazzolla és Michel Legrand is. 1967-ben végleg Franciaországban telepedett le.

Rhoda Scott a kihívások művésze, ami a zene területén a folyamatos kísérletezést, a szabad improvizációt jelenti számára. Számos alkalommal járt Magyarországon, koncertjei a 70-es évek óta az itthoni közönség kedvencei közé tartoznak. A rokonszenv nem véletlen: egyetemi diplomamunkáját a Kodály-módszerről és Bartók Béla népdalgyűjtéséről írta. Máig élete egyik legnagyobb show-jának tartja a Kisstadionban tartott koncertjét, amelyen tizenhétezres közönség előtt játszott. Magyarországi sikereit örökítette meg a Rhoda Scott Budapesten című albuma 1975-ben.

Gájer Bálint, - vagy, ahogy sokan a TV2 műsorából ismerhetik - a swing hercege, minden embert táncra perdít zenéjével. Olyan színpadi tapasztalatot tudhat maga mögött, ami a legnagyobb előadókkal kel versenyre. 

Tehetségét nem csak rajongói éltetik, hanem a szakma azon díjazásai is, amit fiatal kora és karrierje ellenére magának tudhat. Gájer Bálint a mai magyar  swing'n'pop zenei stílus meghonosítója és vezéralakja. 

Karrierje évein át tartó tanulásának eredménye megjelenő "Egyszerű az élet" című új lemeze, ami a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartott emlékezetes koncertje után egy olyan saját és feldolgozásokat tartalmazó nagylemez, amire képtelenség nem táncolni.


• 2009. III.Jazzy Jazz Dalverseny "Legjobb férfi énekes" különdíj
• 2013. a TV2 "The Voice" című műsorának ezüstérmese
• 2013. Fonogram zene díj "Az év hazai szórakoztató zenei albuma" - Group'N'Swing "Botrány" című nagylemezzel
• Alle Elegancia Díj 2013. "Legelegánsabb zenész" díj nyertese
• Elmaradt pillanatok című saját dala, bekerült a 2014-es Eurovízió legjobb 30 dala közé
• 2014 az SOS Gyermekfalu legújabb jótékonysági nagykövete
• 2014. Októberében "Egyszerű az élet" címmel megjelent első önálló nagylemeze, az Universal Music kiadó gondozásában. Melyet egy teltházas nagyszabású lemezbemutató koncerten mutatott be a Mom Kulturális Központ Színháztermében.
• That's how it goes című új dala bekerült a 2015-ös Eurovíziós dalfesztivál döntőjébe

2015 április 27-n a világhírű színész-énekes Robert Davi elő fellépője volt a Papp László Budapest Sportarénában!

Gájer Bálint "Egyszerű az élet" című első nagylemezének slágerei mellett, Michael Bublé, Frank Sinatra dalok, a "The Voice"-ban elhangzott világslágerek (Skyfall, Moves like Jagger, Black or white, Wonderwall, Grenade stb.) , illetve a Group'N'Swing zenekarral előadott szólódalok is helyet kapnak a műsorban. Az elhangzó dalok egytől egyig ismertek a nagyközönség előtt, így a kellemes hangulat garantált.

 

Ajánlatunk


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

„Az ok, ami miatt a Szerelmes Shakespeare-t az irodalommal foglalkozó kutatók és kritikusok is élvezetesnek találják, nem más, mint hogy a narratíva nagyon öntudatosan játszik el azokkal az életrajzi fantáziákkal, amelyek az idők során Shakespeare köré épültek.” (Adam Hooks)

Kövess minket!


További ajánlataink


Pintér Béla és Társulata: Marshal Fifty-Six Szép

UP Újpesti Rendezvénytér

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Egy, kettő, három Szép

Átrium

Norrison bankigazgatónak egy óra áll a rendelkezésére, hogy csodát tegyen. Pártfogoltja választottjából kell decens üzletembert varázsolnia, felépítve egy új világot.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!