Program


Frankofón Filmnapok 2017: Francia-magyar rövidfilmek

Frankofón Filmnapok 2017: Francia-magyar rövidfilmek

Courts métrages français-hongrois
francia-magyar rövidfilmek, 83 perc, 2016

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 5. vasárnap, 15:45

Rendező: Kis Hajni, Guy Gabon, Franck Dion, Dimitri Pougnet és Szilágyi Fanni

Válogatás az elmúlt évek legjobb francia és magyar rövidfilmjeiből az identitáskeresés témakörében. A Daazóval együttműködésben.

 


Szép alak (r.: Kis Hajni, magyar rövidfilm, 2016, 17’)

 

A film egy zárkózott, de gyermekien kíváncsi lelkű gimnáziumi takarítónőről szól, aki beleszeret az egyik végzős diáklányba. Szerelme a kezdetektől fogva reménytelen, de egy pillanatra mégis elhiszi, hogy ez lehetséges, és megpróbálja felvállalni érzéseit a lány előtt.

 


Mauvais Genre (r.: Guy Gabon, francia dokumentumfilm, 2012, 19’)

 

„A nevem Guy. Fiúnév, apám választotta nekem, noha lánynak születtem. Sok mindent kellett kiállnom miatta, és nem is én vagyok az egyedüli ebben a helyzetben; néhány sorstársammal el is beszélgettem, hátha jobban megértem, miért olyan nagy teher ez nekem.”

 


Edmond, a szamár (r.: Franck Dion, francia animációs film, 2012, 15’)

 

Edmond kicsi, jelentéktelen ember, nős, a felesége dolgos, figyelmes asszony, ő maga pedig kifejezetten jó munkaerő. Ám egy nap a kollégái viccből szamárfület biggyesztenek a fejére, amitől valami bekattan a fejében: igen, ez ő, ez az igazi énje! De míg Edmond úgy érzi magára talált, a környezete értetlenül figyeli az átalakulást.

 


Ollie Boy (r.: Dimitri Pougnet, Paul Garcia, francia rövidfilm, 2015, 20’)

 

Malick egyszerű, párizsi srác, egy az Amerika-mániás utcai gördeszkások közül. A nem túl vidám hétköznapokból a legendák világába menekül, nevezetesen a nagy felfedező, II. Abubakari király legendájába, amelyet az apjától hallott, és amely egy nap életre kel.

 


Kamaszkor vége (r.: Szilágyi Fanni, magyar rövidfilm, 2015, 12’)

Egy gyönyörű nyári napon két iker lány találkozik egy fiúval egy tó partján. A féltékenység és a harag szétválasztja őket. Ez a pillanat jelöli a kamaszkoruk végét.

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Nincs olyan ember, aki ne játszana el a gondolattal, mi lett volna belőle, ha valami vagy ha minden másképp alakul az életében. Az előadás alkotói ezúttal ezt a játékot veszik komolyan és ezen keresztül vallanak magukról, tévedéseikről és vágyaikról. Öt fiktív élettörténet jelenik meg, és ezekben találkoznak egymással az alkotók valós vagy elképzelt alteregói.

Kövess minket!


További ajánlataink


Barabás Lőrinc Quartet & Sena Szép

Városmajori Szabadtéri Színpad

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti zenei élet egyik meghatározó szereplője. Ezen az estén az Irie Maffiából ismert énekesnővel,…

Postmodern Jukebox: The ’10’ Tour Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A zongorista-hangszerelő Scott Bradlee 2011-ben indította útjára Postmodern Jukebox elnevezésű projektjét, amellyel tíz éve töretlen sikerrel turnéznak, és amely minden…

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!