Program


Francia - magyar harsonaest

Francia - magyar harsonaest

A koncert különlegessége, hogy kizárólag francia és magyar zeneművek fognak megszólalni, francia és magyar előadóktól.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 23. szombat, 18:00

A hangverseny egyben tisztelgés is Hidas Frigyes zeneszerző előtt, aki nagyban hozzájárult a magyar kortárs harsonairodalom fejlődéséhez. Kiss Zoltán a világhírű osztrák Mnozil Brass tagja és gyerekkori barátok Veér Mátyás basszusharsona művészekkel. Mindketten aktív szólisták, tanárok és részt vesznek nemzetközi fesztiválokon. Fabrice Millischer Franciaország leghíresebb harsonása. Nincs még harsonás a világon, aki megnyerte a müncheni ARD zenei versenyt és Echo Klassik díjat is kapott, méghozzá francia harsonaversenyekből álló hanglemezére. Jacques Mauger több mint 30 éve aktív szólista és több nemzetközi egyetem harsonaprofesszora is. A hangverseny a Hungarian Trombone Bootcamp fesztivál része.

Fabrice Millischer (F)
Fabrice Millischer francia harsonaművész és professzor 28 évesen megnyerte a müncheni ARD harsonaversenyt. 2011-be Echo Klassik díjjal jutalmazták és 2017-től a Párizsi Zenakadémia professzora. Szólistaként rendszeres fellépője a nemzetközi hangversenytermeknek és dolgozott a világ vezető karmestereivel és zenekaraival is.

Kiss Zoltán (HU)
A világhírű osztrák Mnozil Brass tagja és nemzetközi szólista. Rendszeres vendégprofesszor a londoni Royal College of Music és a manchester-i Royal Northern Főiskolán. Szólistaként is bejárta a világot és több nemzetközi harsonaverseny díjazottja, eddig 3 CD-je jelent meg.

Jacques Mauger (F)
Nemzetközi harsona szólista és a Párizs, Lausanne, Fribourg és a Tokyo Zeneművészeti főiskolák professzora. Pályája során díjazott volt a Toulon és a Markneukirchen harsonaversenyeken. Jelenleg is a Francia Harsonaszövetség elnöke.

Veér Mátyás (H)
Az Essen-i Filharmonikus Zenekar basszusharsonása és a 2016-os BMC nemzetközi basszusharsona verseny nyertese. Összesen négy nemzetközi világversenyen kapott 1. helyezést, jelenleg aktív szólista.

Műsor:

Hidas Frigyes: Kettősverseny
Jean-Francois Michel: Trilogy
Alexandre Guilmant: Morceau symphonique
Claude Debussy: A la maniére
Szentpáli Roland: Allegro Fuoco
Hidas Frigyes: Movement

Közreműködik:

Fabrice Millischer - harsona
Jacques Mauger - harsona
Veér Mátyás - basszusharsona
Kiss Zoltán - harsona

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Kövessen minket!


További ajánlataink


A Margitszigeti Színház a Nemzeti Összetartozás Napját a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral ünnepli ez évben is. Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész,…

Spiró György: Szappanopera

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, Szentendrei Teátrum, 6SZÍN

Ki a zsidó? Mi az, hogy zsidó? Budapesten, egy Holokauszt-kárpótlási ügynök csönget be egy nőhöz. A darab olyan tabukat tör…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!