Program


Főszerepben a kórus: a cappella  - és oratorikus művek, vezényel: Somos Csaba

Főszerepben a kórus: a cappella - és oratorikus művek, vezényel: Somos Csaba

Főszerepben a kórus: a cappella és egytételes oratorikus műveket ad elő a Nemzeti Énekkar és az azt 2016 januárja óta vezető Somos Csaba karnagy. Olyan alkotások szólnak ebben a színes csokorban, amelyek nehezen illeszthetők egy hagyományos zenekari koncertműsorba, de amelyeknek helye van a koncertteremben a szimfonikus és az oratorikus repertoár nagyszabású darabjai mellett.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 30. kedd, 19:30

A Goethe verspárjára írt kantáta egyike a legmerészebb és leghatásosabb Beethoven-opuszoknak, Mendelssohn azonos című koncertnyitánya viszont azért izgalmas, mert szavak nélkül jeleníti meg a szélsőséges hangulatokat, emberi érzéseket. Szintén polaritás jellemzi Brahms Hölderlin-megzenésítését, amelyben a költő és a zeneszerző a „fellegek puha szőnyegein sorstalanul suhogó” isteni szellemekkel állítja szembe az ember nyughatatlan életét. Schumann két kórusra írt négy dala valójában vallásos ének, noha nem liturgikus, ám mindegyik témája a halandó ember és az őt metafizikusan körülvevő örökkévalóság. Dvořák kantátájának elhangzása igazi kuriózum, hiszen szinte megszületése óta a cseh szerző gyakrabban játszott nagyszabású műveinek, a Stabat maternek és a Requiemnek az árnyékában áll, noha ragyogó fiatalkori alkotásról van szó. Ráadásul a himnusznak, amely a harmincéves háború – csehek számára végzetes következményeket hozó – első ütközetének állít emléket, a zeneszerző életművében megkülönböztetett szerep jutott: Dvořák ezzel vált elfogadott cseh nemzeti zeneszerzővé.

Műsor:

Beethoven:Meeresstille und glückliche Fahrt, op. 112
Mendelssohn:Meeresstille und glückliche Fahrt, op. 27
Schumann:Négy ének két kórusra, op. 141
Brahms:Schicksalslied, op. 54
Dvořák:Himnusz („A Fehérhegy örökösei”), op. 30
Közreműködik:Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)Nemzeti Filharmonikus ZenekarVezényel: Somos Csaba

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Kövessen minket!


További ajánlataink


akár -20%
Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Jegyvásárlás

Nagyzenekari koncert: Tüür, Schumann, Sibelius Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!